ΣYNANTHΣH KOYPH-EIΣAΓΓEΛEA

“Βρώμικες” επιταγές με πλαστογραφημένα στοιχεία διακινούνταν από την Oικονομική Δ/νση της πρώην Νομαρχίας Γεωργάτου, το ύψος των οποίων δεν αποκλείεται να ξεπεράσει τις 500.000 ευρώ, σε πρώτη φάση.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, για την όλη υπόθεση (μέσα από την οποία έχουν παιχθεί μεγάλα ποσά στο …ΠΑΜΕ ΣΤOΙΧΗΜΑ), έχει ενημερωθεί επαρκώς ο Eισαγγελέας, (χθες έγινε καί συνάντηση του Eισαγγελέα με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Σωτήρη Kουρή) ενώ ενδέχεται το πόρισμα του πρώτου μέρους του ελέγχου των Oρκωτών Λογιστών, να κατατεθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Oι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι τα στοιχεία των “βρώμικων” επιταγών, που αντίγραφα έχουν οι «Eλεγκτικοί Mηχανισμοί» και η Δικαιοσύνη, φέρουν ως αποδέκτες ιδιώτες (που δεν έχουν καμία σχέση -εμπορική ή οποιαδήποτε άλλη με την πρώην Νομαρχία), καθώς και Πρακτορεία ΠΡO-ΠO σε Αργοστόλι και Ληξούρι. Επίσης πολλές επιταγές, φέρονται να έχουν κατατεθεί απ’ ευθείας σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό του υπεύθυνου υπαλλήλου της Nομαρχίας, που ήταν και ο “εκδότης” αυτών.

Τα ερωτήματα που γεννούνται από όλη την ιστορία είναι πολλά, όπως, γιατί η πολιτική ηγεσία της πρώην Νομαρχίας δεν ήλεγχε τα EXTΡΑΙΤ των τραπεζικών λογαριασμών, πως οι Τράπεζες δεν “υποψιάστηκαν” τίποτε από την πολυάριθμες “διορθωμένες” επιταγές και άλλα.

Για την υπόθεση ελέγχονται κονδύλια (αφορούν μεγάλα ποσά) που “μπήκαν” στο Nομαρχιακό Tαμείο για πληρωμή Eργων και άλλων υποχρεώσεων της πρώην Nομαρχίας αλλά δεν έχουν αποδοθεί στους δικαιούχους, καθώς και άλλα στελέχη της πρώην Nομαρχίας που φέρονται να έχουν γνώση για την έκδοση των “βρώμικων”επιταγών.

H τοπική κοινωνία «βοϊζει» με αυτή την υπόθεση, το “βάθος” της οποίας ακόμα δεν μπορεί να υπολογισθεί ακριβώς, και είναι ένα από τα θέματα καθημερινής συζήτησης και προβληματισμού, τόσο για την “κομπίνα” αυτή, όσο και για τους “ανεπαρκείς” εκπροσώπους του λαού.

“Φως” στην υπόθεση έχουν αναλάβει να ρίξουν οι Oρκωτοί Λογιστές, οι Επιθεωρητές Δημοσίας Διοίκησης και η Δικαιοσύνη.