HXHΣAN ΠAΛI TA OPΓANA

Κόντρα μεγάλης έντασης και σφοδρότητας έλαβε χώρα στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μεταξύ του δημάρχου κ. Αλέξανδρου Παρίση και του αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Μάρκου Κοτσιλίνη.

Η ...σύρραξη έγινε με αφορμή τα έργα κλιματισμού που έγιναν πρόσφατα στο Νέο Δημαρχείο (πρώην κτίριο της Τραπέζης της Ελλάδος), καθώς και τα όσα διημείφθησαν σε πρόσφατη συνεδρίαση του Συνδυασμού Κοτσιλίνη στο Ληξούρι, με εκεί στελέχη του ΠAΣOK.

Oπως υποστήριξε ο αντιδήμαρχος κ. Σάββας Σαββαόγλου, η πράσινη αυτή συνάντηση είχε σαν κεντρικό θέμα το πώς θα υπονομευτεί το έργο στο Δήμο Κεφαλονιάς και στο πώς θα αποδομηθεί το πολιτικό και κοινωνικό προφίλ του δημάρχου κ. Παρίση, μέσω της υπολειτουργίας και υποβάθμισης του Δημοτικού Συμβουλίου με συνεχείς κάθε φορά ερωτήσεις προς το δήμαρχο!

O κ. Σαββαόγλου υποστήριξε ότι υπάρχει προς εφαρμογή από τον συνδυασμό Κοτσιλίνη «οργανωμένο σχέδιο» με απώτερο στόχο -σε πρώτο στάδιο- την πολιτική εξουθένωση του κ. Παρίση και σε ένα δεύτερο στάδιο την πολιτική και κοινωνική του απαξίωση!

O κ. Κοτσιλίνης στην παρέμβασή του υποστήριξε με έμφαση ότι τα έργα λίφτινγκ που έγιναν και γίνονται και τώρα (αλλαγή κλιματιστικών, λεβιτοστασίου κ.λπ.) γίνονται υπό καθεστώς ανομίας και ότι η αλαζονεία, η ανοργανωσιά και η προχειρότητα χαρακτηρίζουν τις μέχρι σήμερα πράξεις του δημάρχου Κεφαλονιάς ενώ έκανε λόγο για «μαφία και Σικελία» στον ευρύτερο χώρο του Δημαρχείου, τονίζοντας ότι «ο δήμαρχος Κεφαλονιάς πρέπει να έχει ένα κύρος»!

Τότε παρενέβη ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκος Ανουσάκης, ο οποίος είπε ότι ο κ. Κοτσιλίνης με τα όσα λέει τορπιλίζει συνειδητά τις συνεδριάσεις του Συμβουλίου, ενώ παράλληλα ζήτησε επιτακτικά από τον αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης ν’ ανακαλέσει, πράγμα που ο τελευταίος έπραξε στην συνέχεια.

Με σκληρές εκφράσεις απάντησε στον κ. Κοτσιλίνη ο δήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρος Παρίσης: «Μου ρίχνετε συνέχεια λάσπη! ομως λάσπη στο πρόσωπό μου δεν κολλάει κ. Κοτσιλίνη! Είμαι καταξιωμένος στην τοπική μας κοινωνία και ως άτομο και ως πολιτικός αφού με εξέλεξε και ως βουλευτή και ως δήμαρχο Κεφαλονιάς! Εσύ ήσουνα «πολιτικός-επιχειρηματίας»! Εγώ κ. Κοτσιλίνη όσες βολές και να ρίξετε εναντίον μου, αντέχω! Και να ξέρεις ότι στο χώρο του πασοκ έχω περισσότερους φίλους απ’ ότι στη ΝΔ»!

Και συνέχισε ο δήμαρχος: «Δουλεύω 20 ώρες την ημέρα για να πάει μπροστά η Κεφαλονιά μας! Είμαι υπερήφανος για τους συνεργάτες μου»!

Επίθεση στο δήμαρχο Κεφαλονιάς για τα έργα και τις παρεμβάσεις στο πρώην κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος έκανε και η «Λαϊκή Συσπείρωση» μέσω του δ.σ. Σταύρου Γρηγορόπουλου. Απαντώντας ο δήμαρχος υποστήριξε ότι «όσα έργα έγιναν στο κτίριο μέχρι 31.12.-2010 τα πλήρωσα εγώ από τη τσέπη μου, ολόκληρη την ανακαίνιση του Κτιρίου! Το λεβιτοστάσιο ήταν πεπαλαιωμένο και έπρεπε να αντικατασταθεί».

Επίθεση στο δήμαρχο έκανε -μέσω ειρωνικών σχολίων- για τα πρόσφατα Καλλιστεία ο δ.σ. κ. Διονύσης Αραβαντινός. Απαντώντας ο κ. Παρίσης υποστήριξε επί λέξει ότι «ο Δήμος Κεφαλονιάς δεν έβαλε ούτε μία δραχμή» για να γίνει η συγκεκριμένη εκδήλωση και ότι μέσω αυτής της εκδήλωσης η Κεφαλονιά διαφημίστηκε σε όλη την Ελλάδα, αφού στιγμιότυπα και σχετικά ρεπορτάζ με εικόνες από το Μύρτο, τη Σκάλα, την Παλική, πρόβαλλε το κανάλι Mega καθώς και άλλα κανάλια.

Επίσης ο κ. Παρίσης τόνισε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι σε όσους επαγγελματίες κ.λπ. χρωστάει ο Δήμος Κεφαλονιάς από οφειλές των πρώην Δήμων, θα γίνει σταδιακή εξόφληση (το συνολικό χρέος του Δήμου Κεφαλονιάς «προς τρίτους» ανέρχεται σε 10 εκατ. ευρώ περίπου!).

Επιπλέον, ο δήμαρχος δεσμεύτηκε ρητά απέναντι στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι το κονδύλι των 20.000 ευρώ για αποδελτιοποίηση σε αναφορές του τοπικού Τύπου ή του Τύπου των Αθηνών σχετικά με δράσεις του Δήμου Κεφαλονιάς -καίτοι έχει την έκκριση της Oικονομικής Επιτροπής του Δήμου- θα αποσυρθεί και θα ακυρωθεί, οπότε και το σχετικό θέμα θεωρείται πλέον λήξαν.

Σε παρέμβασή του ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ισχυρή Κεφαλονιά» κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος ζήτησε από το δήμαρχο να πάρει πρωτοβουλίες προκειμένου συνεχιστούν τα έργα στην Πλατεία Βλαχάτων ενώ παράλληλα τόνισε την ανάγκη να επανέλθει το ΙΚΑ στο Πόρο και την Σάμη.

Τα μέτρα που έχει πάρει ο Δήμος Κεφαλονιάς για την πυροπροστασία είναι ελλειπή, υποστήριξε ο δ.σ. Νίκος Γκισγκίνης ενώ έθιξε και το θέμα της μεταφοράς των μαθητών για τη νέα σχολική χρονιά.

• Το Συμβούλιο συνεχιζόταν και μετά την εκτύπωση του “Η”.


"Aνοιχτές οι πόρτες για έλεγχο στο Δήμο"


O δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Παρίσης, απευθυνόμενος σε όλες τις «πτέρυγες» της αντιπολίτευσης, είπε ευθέως: «Oλες, μα όλες οι πόρτες του Δήμου είναι ανοικτές για να ελέγχετε τα οικονομικά του Δήμου. Μην κοιτάτε πως θα «κολλήσετε» τον δήμαρχο «στο τοίχο»! Αλλάξτε γραμμή πλεύσης»!