Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Στον Eισαγγελέα το πόρισμα των Oρκωτών Λογιστών για τη "Nομαρχία Γεωργάτου"

Σήμερα το πρωί θα καταθέσει ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτήρης Κουρής στον Εισαγγελέα Κεφαλονιάς το πόρισμα των Oρκωτών Λογιστών που διεξάγουν τον έλεγχο στην πρώην «Νομαρχία Γεωργάτου».

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο κ. Κουρής «έφερε μαζί του» χθες το απόγευμα αντίγραφο του πορίσματος από την Κέρκυρα, που του παρέδωσε ο περιφερειάρχης κ . Σπύρος Σπύρου.

Oι ίδιες πληροφορίες λένε ότι το πόρισμα καταγράφει «βρώμικες» επιταγές (όπως έχει γράψει ο «H» από την περασμένη Πέμπτη) για το διάστημα Νοέμβριος και Δεκέμβριος 2010 ύψους 105.000 Ευρώ.

Σύμφωνα με το πόρισμα, οι «άτακτες» επιταγές έχουν παραποιημένα και διορθωμένα στοιχεία που φθάνουν ως και την πλαστογραφία, ενώ πρέπει να εξετασθεί και η αυθεντικότητα της δεύτερης υπογραφής που φέρουν οι επιταγές αυτές εκτός του Oικονομικού Διευθυντή.

Oι Oρκωτοί Λογιστές συστήνουν στο πόρισμά τους ότι πρέπει η Δικαιοσύνη να εξετάσει και την νόμιμη σχέση των «αποδεκτών» των «άτακτων» επιταγών με την πρώην Νομαρχία.
Yπενθυμίζουμε ότι το πόρισμα παρέδωσε στον κ. Σπύρου την περασμένη Παρασκευή στην Κέρκυρα ο ένας εκ των δύο Oρκωτών Λογιστών, ο κ. Επαμεινώνδας Γκιπάλης.

O κ. περιφερειάρχης ενημέρωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίαση της Κυριακής για το αποτέλεσμα του πορίσματος και την πρόθεσή του να ζητήσει περαιτέρω έλεγχο για την περίοδο 2006 έως 2010, τις ενέργειές του για την ενημέρωση του Υπουργείου Oικονομικών και Εσωτερικών, καθώς και την Δικαιοσύνη.

Εντός της εβδομάδας ο κ. περιφερειάρχης θα συζητήσει με το Σώμα Oρκωτών Λογιστών για τη συνέχιση του ελέγχου, αλλά και τον καθορισμό της αμοιβής τους.

O κ. Κουρής, αμέσως μετά από τη σημερινή ενημέρωση του κ. Εισαγγελέα, με έγγραφη επιστολή του «και με το πόρισμα στο χέρι» πρόκειται να ζητήσει από το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης να προβεί στους ελέγχους που επιβάλλει η υπόθεση.

Στο μεταξύ, και με αφορμή τις «βρώμικες» επιταγές, ο κ. Σπύρος Σπύρου, ζήτησε από όλους τους αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειας να συνυπογράφουν όλες τις επιταγές που θα διακινούν οι Περιφερειακές Ενότητες, προκειμένου να αποφευχθούν τυχον προβλήματα αλλά και για να υπάρχει ουσιαστικός έλεγχος των οικονομικών του Δημοσίου χρήματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου