Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011


Ημερίδα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην Κεφαλονιά

«Ασφάλεια στο Διαδίκτυο – Cyber bullying»
Οι Ημερίδες που διοργανώνει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είναι πλέον γεγονός!
Τίτλος της Ημερίδας:
«Ασφάλεια στο Διαδίκτυο – Cyber bullying»
Ημερομηνίες Ημερίδων:
3/7: Κως: Αίθουσα "Κολοσσός " στο ξενοδοχείο "Πανόραμα"
15/7: Μυτιλήνη: Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
22/7: Ρέθυμνο: "Σπίτι του Πολιτισμού"
25/7: Ιωάννινα: Αίθουσα Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας, η οποία παραχωρείται από την Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων
27/7: Κεφαλληνία: Δημοτικό θέατρο Αργοστολίου "ο Κέφαλος"
Πλέον, οι Έλληνες πολίτες, και ειδικό­τερα οι γονείς και τα παιδιά, θα μπορέ­σουν μέσα από τη διαδρα­στική συμμετοχή τους στις εν λόγω Ημερίδες, να ενημερωθούν τόσο για την Ασφάλεια στο Διαδί­κτυο, όσο και για τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά τη πλοήγηση τους σε αυτό.
Στόχος των Ημερίδων είναι η ασφαλής διείσδυση του κοινού στις νέες τεχνολογίες και ειδικότερα στο internet, που είναι μονόδρομος για όλες τις κοινωνίες!
Όπως προσέλθετε, για να ενημερωθείτε για θέματα που άπτονται της καθημερινότητάς:
θετικά & παγίδες του διαδικτύου,
facebook, msn, blogs, twitter, forums
προστασία προσωπικών δεδομένων κ.λ.π
Στις Ημερίδες θα παρίσταται και ομάδα από εξειδικευμένους ψυχολόγους.
Για περισσότερες πληροφορίες:
www.astynomia.gr
---------------------------------------------------------------------------------------------------

Ε. Κεκάτος: Πάει καλά το πρόγραμμα υποδοχής των κρουαζιερόπλοιων

Οι ακόλουθοι Επιχειρηματίες, είναι οι μέχρι σήμερα Δωροθέτες για τους τυχερούς επιβάτες των κρουαζιεροπλοίων που μετά από κλήρωση κερδίζουν από Μία Εβδομάδα Δωρεάν Διακοπών σε Διαμμερίσματα ή Βίλες.
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΩΡΟΘΕΤΕΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΩΝ
4/4/2011 Λίτσα Παυλάτου VISTAMAR
27/4/2011 Λίτσα Παυλάτου ARMONIA
4/5/2011 Μαρίνα Γαλιατσάτου ARMONIA
11/5/2011 Έλενα Ερμίλοβα ARMONIA
18/5/2011 Ανδρονίκη Καλιβωκά ARMONIA
25/5/2011 Πατρόνικος Πετρούτσος ARMONIA
1/6/2011 Διονύσης Δημητράτος ARMONIA
2/6/2011 Διονύσης Δημητράτος VENTURA
7/6/2011 Μαρίνος Γαλιατσάτος NEW AMSTERDAM
8/6/2011 Παναγής Δημητράτος ARMONIA
12/6/2011 Γιώργος Ντελιάνης GOLDEN IRIS
15/6/2011 Χριστίνα, Γεράσιμος Μαγουλάς ARMONIA
21/6/2011 Ελπίδα Αλεξανδράτου QUEEN ELIZABETH
22/6/2011 Διονύσης Μινέτος ARMONIA
1/7/2011 Θεωδόρα Καλυβωκή AMSTERDAM
6/7/2011 Γεώργιος Στρατιώτης ARMONIA
13/7/2011 Ροζαλία Ανδρεάτου ARMONIA
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ:
Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Ευάγγελος Κεκάτος εκφράζει τις εγκάρδιες ευχαριστίες του , για την γενναιόδωρη προσφορά των ανωτέρω Επιχειρηματιών που συμβάλλουν τα μέγιστα στην ποιοτική ενίσχυση του Προγράμματος Υποδοχής των Επιβατών των κρουαζιερόπλοιων στο Νησί μας στα πλαίσια της νέας πολιτικής που εφαρμόζει η Δημοτική Αρχή.
-Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Πλοίαρχο κ. Άγγελο Μπενετάτο ο οποίος εμπνεύστηκε και συντονίζει ευγενώς το ανωτέρω Πρόγραμμα Υποδοχής, το οποίο εφαρμόζεται για πρώτη φορά διεθνώς.
-Στον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κ. Εμμανουήλ Βαλέττα.
-Στον Πλοίαρχο κ. Ανδριανό Δρακάτο.
-Στον Λιμενάρχη κ. Γεώργιο Καλιτσουνάκη και στα Μέλη του Λιμενικού Σώματος.
-Στον Υπάλληλο της Περιφέρειας κ. Πάνο Σταθάτο.
-Στους Επιχειρηματίες κ.Διονύση και. κ. Μαρίνα Καππάτου.
-Στους Σαμαρείτες του Ε.Ε.Σ. με Επικεφαλή τον κ. Χαράλαμπο Μοσχόπουλο.
-Στους Πολιτιστικούς Φορείς που συμμετέχουν χορευτικά
-Στους Ταξιδιωτικούς Πράκτορες που πρακτορεύουν τα κρουαζιερόπλοια.
-Στο σύνολο των Οδηγών Ταξί και Λεωφορείων.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΤΗΝ ΑΣΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ-ΒΑΛΑΓΙΑΝΝΗ

"Μέλη του Συνδέσμου «Αποφοίτων Εκπαιδευτηρίων Βαλαγιάννη» από τη Θεσσαλονίκη, οργάνωσαν εκδρομή στην Κεφαλονιά με σκοπό να μεταβούν στην Άσσο, όπου την 24-5-2011 απέτισαν φόρο τιμής στη Γυμνασιάρχη τους -που γεννήθηκε στην Άσσο- και ιδρύτρια των «Εκπαιδευτηρίων Θηλέων Σταματίας Πατρικίου - Βαλαγιάννη» στη Θεσσαλονίκη.
ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ ΒΑΛΑΓΙΑΝΝΗ
«Καυχιέται η Αντιόχεια για τους καλλιτέχνας και τους σοφούς που έχει,
για τους βαθύπλουτους και γνωστικούς εμπόρους,
μα πιο πολύ ασυγκρίτως απ όλα
η Αντιόχεια καυχιέται που είναι πόλις παλαιόθεν Ελληνίς».
Αν αυτοί οι στίχοι είχαν γραφτεί για τη Θεσσαλονίκη, θα είχε προσθέσει ο ποιητής ότι «καυχιέται και για τους λαμπρούς δασκάλους» ανάμεσα στους οποίους ασφαλώς θα ξεχώριζε την Σταματία Πατρικίου-Βαλαγιάννη, που το 1929 ίδρυσε τα «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΘΗΛΕΩΝ ΣΤΑΜΑΤΙΑΣ ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ-ΒΑΛΑΓΙΑΝΝΗ».
Την πρώτη Ελληνίδα Γυμνασιάρχη το έτος 1933.
Τη φιλόλογο από την Άσσο Κεφαλληνίας, γόνο οικογενείας ναυτικών, μυημένων στην Φιλική Εταιρία, που με τα ιδιόκτητα πλοία τους φρόντιζαν τον ανεφοδιασμό των επαναστατών.
Θυγατέρα του άρχοντα Σπυρίδωνα Πατρικίου και αδελφή του Ιωάννη Πατρικίου, ιατρού νευρολόγου, μετέπειτα καθηγητή νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο οποίος εισήγαγε νέες μεθόδους νευροχειρουργικής.
Την Εκπαιδευτικό, που πρωτοστάτησε επί 50 χρόνια στον τομέα της μόρφωσης, που εφήρμοσε τα χρόνια εκείνα το παιδαγωγικό σύστημα που σήμερα εφαρμόζουν τα καλύτερα ιδιωτικά σχολεία της χώρας μας.
Ως γνώστης της Γαλλικής και Αγγλικής γλώσσας, διάβαζε πολλά ξένα συγγράμματα παιδαγωγικής. Το 1924 μετέφρασε από τα γαλλικά το σύγγραμμα του κοινωνιολόγου και νεωτεριστή Ελβετού παιδαγωγού Ad. Ferrière «πώς ν’ ανατρέφωμε τα παιδιά μας». Στον πρόλογό της αναφέρει ότι παρακινήθηκε να μεταφράσει «αυτό το ωραίο βιβλίο», γιατί μετά τη Μικρασιατική καταστροφή, όπου η εθνική συνείδηση είχε πέσει, χανόταν η Πατρίδα μας και μαζί μ’ αυτήν η Εθνική Ιδέα. Τότε διαβάζοντας αυτό το βιβλίο, σκέφθηκε πως το μεγαλείο των ατόμων, της Οικογένειας, της Πατρίδας, δε χάνεται ποτέ, αν το καλλιεργήσουμε στη νέα γενεά. Μεταφρασμένο λοιπόν, θα έμπαινε σε κάθε Ελληνικό σπίτι, για να χτιστεί το μέλλον της Ελλάδος. Ήταν πατριώτης η Σταματία Βαλαγιάννη και πίστευε ακράδαντα στις ηθικές αξίες: «Θρησκεία Πατρίδα Οικογένεια», και αυτό προσπάθησε σε όλη της τη ζωή να μεταλαμπαδεύσει στους μαθητές της.
Με το ψευδώνυμο «Καστριώτισσα» έγραψε παραμύθια για τα παιδιά.
Βαθειά μορφωμένη, με κρίση και οξυδέρκεια, είχε φίλους πολλούς διανοουμένους και οι συζητήσεις μαζί τους στο σπίτι τους – το γνωστό «πνευματικό σαλόνι» – ήταν υψηλού πνευματικού περιεχομένου.
Με το σύζυγό της Εμμανουήλ Βαλαγιάννη, επίσης φιλόλογο και Γυμνασιάρχη, αποτελούσαν ένα ταιριαστό ζευγάρι, αφοσιωμένοι ο ένας στον άλλο, με κατανόηση, αλληλοσεβασμό, συνεπικουρούμενοι στα καθημερινά και στα μεγάλα προβλήματα, προικισμένοι παιδαγωγοί, αφοσιωμένοι στο παιδαγωγικό τους έργο, στο να μεταδώσουν στους μαθητές τους – στα παιδιά τους όπως έλεγαν, γιατί δεν είχαν αποκτήσει δικά τους παιδιά – γνώση και αγάπη.
Εύστροφοι, σπινθηροβόλοι, πνευματώδεις με κρίση, είχαν φίλους πολλούς από τους πνευματικούς ανθρώπους της εποχής εκείνης - όπως προκύπτει από το αρχείο της αλληλογραφίας τους: Λ. Πολίτης, Α. Ξυγγόπουλος, Γ. Κατσίμπαλης, Ε. Ουράνη, Α. Τσοπανάκης, Γ. Θέμελης και τόσοι άλλοι.
Δυναμική προσωπικότητα, αγωνίστηκε και εκείνη για την παροχή του δικαιώματος της καθολικής ψήφου στις Ελληνίδες. Και δεν είναι διόλου τυχαίο ότι ήταν η κύρια ομιλήτρια στον εορτασμό που οργάνωσαν τα Γυναικεία Σωματεία Θεσσαλονίκης την Κυριακή 6 Ιουλίου 1952 και που απηύθυναν χαιρετισμό αξιόλογοι πνευματικοί άνθρωποι της εποχής. Θέμα της ομιλίας της «Πώς φθάσαμε στην σημερινή ισότητα».
Σε πολλές επίσημες εκδηλώσεις ήταν προσκεκλημένη κύρια ομιλήτρια, όπως στον επίσημο εορτασμό της ημέρας της Μητέρας, σε εθνικές εορτές και σε άλλου ενδιαφέροντος θέματα. Διαβάζοντας σήμερα κάποιες από αυτές τις ομιλίες, διαπιστώνει κανείς ότι εξακολουθούν να είναι επίκαιρες με βαθειά νοήματα και μία ροή που συνεπαίρνει. Είχε επιλεγεί στην πρώτη πεντάδα Ενόρκων Γυναικών στο κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης. Ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Επιστημόνων Γυναικών, καθώς και των Επαγγελματιών Γυναικών.
Αρχοντική, κάτω από έναν πειθαρχημένο συναισθηματισμό και μία διαφαινόμενη αυστηρότητα, κρυβόταν η ψυχική της ευαισθησία, η τρυφερότητα και η αγάπη. Έπρεπε να είναι αυστηρή για να επέρχεται ισορροπία στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών, όμως διαφαινόταν η ευαισθησία της στον τρόπο που παρακολουθούσε τα παιδιά, με ένα ελαφρό γλυκό μειδίαμα όπου μονίμως έδινε συμβουλές και παραινέσεις αγωγής και καλής συμπεριφοράς. Μεγάλος αριθμός Αποφοίτων του Σχολείου διακρίθηκε στην κοινωνία. Στάθηκε πάντα δίπλα τους με κατανόηση και αγάπη και τις βοήθησε να συνειδητοποιήσουν την θέση τους μέσα σ’ αυτήν, με αξιοπρέπεια και ήθος.
Από το προσωπικό της αρχείο – ταξινομημένο από την ίδια με περισσή σπουδή και ιδιαίτερη τάξη – παίρνουμε την πληροφορία ότι το έτος 1936 αποφάσισε το ζεύγος Βαλαγιάννη, να ιδρύσει παράρτημα του Σχολείου στο Σιδηροδρομικό Σταθμό (που όμως δεν λειτούργησε για πολύ) και από δύο φράσεις της εναρκτήριας ομιλίας της προς το προσωπικό του νέου Σχολείου, αναδεικνύεται μία πτυχή της προσωπικότητάς της. «…ονειρεύομαι τό καινούριο σχολειό μας, όπως καί τό κεντρικό, νά μήν αποτελῆ μία οικονομική επιχείρηση οὔτε γιά μᾶς τούς ἱδρυτές, οὔτε γιά σᾶς τούς συνεργάτες. Ἄν μετρήσωμε τό τί θά μᾶς δώση, καλύτερα νά τοῦ γυρίσωμε τίς πλάτες…». Ανιδιοτέλεια και κοινωνική προσφορά, μία ζωή γεμάτη αξιοπρέπεια αλλά μακράν υλικών απολαύσεων.
Με τις άοκνες προσπάθειες να βοηθήσει τα άτυχα προσφυγόπουλα το 1922, οργανώνοντας συσσίτια, πάντα με τον Μανόλη Βαλαγιάννη, για τους πεινασμένους μαθητές και φροντίζοντας για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των παιδιών που τα θέριζε η ελονοσία και η φυματίωση. Στην προσπάθεια αυτή έγραψε μία από τις καλύτερες σελίδες της κοινωνικής και της εθνικής της προσφοράς. Βοηθώντας στη «Φανέλλα του Στρατιώτου» ενεργά, δραστηριοποιώντας και τις μαθήτριές της, συμμετέχοντας στην ίδρυση της «Χριστιανικής Ενωσης Απόρων Κορασίδων», Χ.Ε.Ν.Θ. και κυρίως συντρέχοντας στους ενδεείς από το προσωπικό υστέρημα, στα δύσκολα χρόνια του πολέμου αλλά και σε άλλες εποχές πάντα μαζί με τον αγαπημένο της σύντροφο. Γι’ αυτό και παρασημοφορήθηκε πολλάκις από την Πολιτεία, όπως και ο Μανόλης Βαλαγιάννης.
Είναι πολλές οι επιστολές ευγνωμοσύνης από τους ευεργετηθέντες, που βρέθηκαν στο αρχείο.
Η αναγνώριση της κοινωνίας αποδείχτηκε από τους πολυπληθείς φίλους που τους περιέβαλλαν με εκτίμηση. Φίλοι, γνωστοί, συνάδελφοι, μαθητές και συνεργάτες, δεν θα πάψουν να τους θυμούνται και να τιμούν με σεβασμό τη μνήμη τους.
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ «ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΣΤΑΜΑΤΙΑΣ ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ – ΒΑΛΑΓΙΑΝΝΗ»
Ο Σύνδεσμος «Αποφοίτων Εκπαιδευτηρίων Βαλαγιάννη» ιδρύθηκε το 1946 και συνεχίζει τις δραστηριότητές του (κοινωνικές, πολιτιστικές, επιστημονικές, ψυχαγωγικές) μέχρι σήμερα, παρόλο που το Σχολείο διέκοψε τη λειτουργία του το 1977, (λόγω γήρατος του ζεύγους Βαλαγιάννη και άλλων κακών συγκυριών).
Το έτος 1985 απεβίωσε η Σταματία Βαλαγιάννη (είχε προηγηθεί ο θάνατος του Εμμανουήλ Βαλαγιάννη). Οι Απόφοιτες τους φρόντισαν μέχρι τέλους διότι δεν απέκτησαν απογόνους. Το έτος 1990 έγινε η ανακομιδή των οστών της και επειδή επιθυμία της ήταν να ταφεί στην Άσσο, το Δ.Σ. του Συνδέσμου οργάνωσε τη μεταφορά.. 30 μέλη του Συνδέσμου ταξίδεψαν στην Άσσο όπου τελέσθηκε λειτουργία στον Ιερό Ναό και μνημόσυνο. Είχαν κληθεί να παραστούν όλες οι αρχές της Κεφαλονιάς. Ακολούθησε η ταφή στο νεκροταφείο της Άσσου, σε τάφο που παραχω­ρήθηκε δωρεάν από την κοινότητα πλησίον του οικογενειακού τάφου. Μέσα σ αυτά τα 20 χρόνια πληροφορηθήκαμε ότι ο τάφος είχε υποστεί φθορές και μη υπάρχοντος άλλου ενδιαφερομένου, αποφασίσαμε να έλθουμε στην Κεφαλονιά να επιληφθούμε οι ίδιες με το θέμα. Μας βοήθησε πάρα πολύ ο πολύ άξιος και ικανός Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Σπυρίδων Παπασπυράτος. Οργάνωσε τα πάντα κατόπιν πολλών τηλεφωνικών συνεννοήσεων και είχαν ρυθμιστεί οι λεπτομέρειες για τη μικρή τελετή. Ειδοποιήθηκε ο ιερέας από το Αργοστόλι (η Άσσος έχει μόνο 20 κατοίκους), τα κόλλυβα το πρόσφορο και τα κουλουράκια παραγγέλθηκαν στο Αργοστόλι. Ο τάφος επισκευασμένος γυαλισμένος ευπρεπής. Τελέσθηκε το μνημόσυνο και προσφέρθηκε καφές στα μέλη και όσους κατοίκους παρευρέθηκαν εκεί. Κάτω από τον πλάτανο όπως τότε, εκφωνήθηκε ένας μικρός επικήδειος και ο ιερέας μας απηύθυνε λόγο συγκινητικό. Σ’ αυτόν τον μαγευτικό τόπο, νιώσαμε όλες ότι επιτελέσαμε το καθήκον μας .
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΒΑΛΑΓΙΑΝΝΗ.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
AIKATEΡΙNH ΚΟΣΜΑ Επίκουρος καθηγήτρια
Παιδαγωγικής
ΓΡΑΜΜΑΤΕΥΣ
ΓΙΩΤΑ ΖΑΜΠΟΓΛΟΥ
Δικηγόρος.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΦΩΤΟ: Μέλη του Συνδέσμου Αποφοίτων με τον Πρόεδρο Κοινότητας Άσσου κ. Σπυρίδωνα Παπασπυράτο."
--------------------------------------------------------------------------------------------------

Ομιλία του εκπροσώπου του ΚΚΕ Θ. Γουλή

στην σύσκεψη του Σωματείου εργαζομένων στο Γ.Ν. Κέρκυρας τις 6/7/2011

Aπό τον εκπρόσωπο του ΚΚΕ Θ. Γουλή, ανακοινώθηκαν τα εξής:
Είναι θετική η πρωτοβουλία του σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου Κέρκυρας να συγκαλέσει την σημερινή σύσκεψη.
Θεωρήσαμε υποχρέωση μας να συμμετάσχουμε. Θα παραβρίσκονταν και ο βουλευτής μας αλλά λείπει για κοινοβουλευτική δουλεία στην Αθήνα και ο Γραμματέας της ΝΕ Κέρκυρας Σ.Σαμοϊλης ο οποίος παρευρίσκεται σε άλλη κινητοποίηση εργαζόμενων.
Βρίσκεται σε εξέλιξη μια μετωπική συνολική επίθεση της Κυβέρνησης της Ε.Ε του ΔΝΤ εναντίον του λαού μας και της νεολαίας. Δεν μπορούσε να μείνει απέξω και η Υγεία- Πρόνοια και κοινωνική ασφάλιση που θεωρούνται τομείς με δυνατότητες μεγάλης κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Αυτό άλλωστε έχει αποδειχθεί στην πράξη τα τελευταία χρόνια, από την γιγάντωση και την μεγάλη κερδοφορία των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας και της ασφάλισης.
Η πρόσφατη εξαγγελία της κυβέρνησης να εξαιρέσει το νοσοκομείο Κέρκυρας από την διοικητική συγχώνευση με το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων, είναι ένας ελιγμός. Ο υπουργός υγείας είπε καθαρά ότι θα προχωρήσουν και σε άλλα βήματα αν επιτύχουν οι συγχωνεύσεις. Οπότε ας μην εφησυχάζει κανείς.
Ο βαθύτερος στόχος των συγχωνεύσεων των νοσοκομείων και κλινικών είναι η παραπέρα εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας, με βάση και το νόμο για την ανταποδοτικότητα της λειτουργίας των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας που έχει ψηφίσει το περασμένο Ιούνη η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Οι συγχωνεύσεις των μονάδων υγείας και η κατάργηση 3000 κρεβατιών θα υποβαθμίσει ακόμα περισσότερο τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας ενώ θα ανοίξει διάπλατα τις πόρτες για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση των νοσοκομείων.
Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στις συγχωνεύσεις-καταργήσεις νοσοκομείων, κλινικών, κέντρων υγείας, ιατρείων ΙΚΑ. Είμαστε αντίθετοι με το νόμο που ιδιωτικοποιεί πλήρως την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και εξευτελίζει τις αμοιβές των εργαζομένων σ’ αυτή.
Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην κατάργηση του Ψυχιατρικού νοσοκομείου Κέρκυρας και την συγχώνευσή του με το Γ.Ν Κέρκυρας. Το ψυχιατρικό νοσοκομείο Κέρκυρας πέρα από την αδιαμφισβήτητη ιστορική επιστημονική προσφορά του ακόμη σήμερα προσφέρει σοβαρές επιστημονικές και κοινωνικές υπηρεσίες σε εκατοντάδες ασθενείς. Τυχόν κατάργησή του σημαίνει πολυδιάσπαση των υπηρεσιών του π.χ οι 7 δομές που φιλοξενούν πάνω από 100 άτομα θα περάσουν στην αρμοδιότητα του δήμου με τεράστια υποβάθμισή τους. Η κυβέρνηση φαίνεται ότι έχει στόχο να «μπαλώσει» με το προσωπικό του ψυχιατρείου τα μεγάλα κενά του Γ.Ν. Κέρκυρας, αλλά και να βάλει στο χέρι και να ξεπουλήσει την τεράστια περιουσία του. Ο Κερκυραϊκός λαός και οι φορείς του δεν πρέπει να επιτρέψουν αυτό το έγκλημα σε βάρος της ψυχικής υγείας.
1.Το ΚΚΕ έχει πάγια θέση για ένα ενιαίο κρατικό αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, διακλαδωμένο σε όλη την χώρα με έμφαση και προτεραιότητα στη πρόληψη . Η προληπτική ιατρική με τα σύγχρονα επιτεύγματα της βιοϊατρικής τεχνολογίας μπορεί να σώσει πολλές ανθρώπινες ζωές, να προλάβει σοβαρές ασθένειες και αναπηρίες και επαγγελματικούς κινδύνους. Θεωρούμε απαραίτητη προϋπόθεση για την δημόσια και δωρεάν υγεία την κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην υγεία, πρόνοια-κοινωνική ασφάλιση και την ένταξη όλων των εργαζομένων σε αυτή στο δημόσιο σύστημα υγείας.
2. Κατάργηση όλων των συμβάσεων με ασφαλιστικές εταιρείες και Μ.Κ.Ο.
3. Άμεση πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού σ’ όλες τις βαθμίδες της δημόσιας Υγείας και επαρκή χρηματοδότηση τους.
4. Κατάργηση του χαρατσιού των 5 ευρώ στο Νοσοκομεία και τα Κ. Υγείας.
Επιπλέον να σας ενημερώσουμε για ορισμένα ζητήματα, που αφορούν την Υγεία στο νομό της Κέρκυρας:
1.Προτείναμε στο Περιφ. Συμβούλιο να συζητηθεί η κατάσταση της Δημόσιας Υγείας στην Κέρκυρα και να απαιτηθούν από τη κυβέρνηση συγκεκριμένα μέτρα και η πλειοψηφία του Περ. Συμβουλίου και ο Περιφερειάρχης το αρνήθηκαν.
2. Ο Βουλευτής μας Μπάμπης Χαραλάμπους είχε έντονη δραστηριότητα όλα αυτά τα χρόνια με πολλές ερωτήσεις- επερωτήσεις στην βουλή, με την συμμετοχή του σε όλες τις κινητοποιήσεις για την Υγεία, με έντονη δραστηριότητα ενημέρωσης του κερκυραϊκού λαού. Η ισοπεδωτική κριτική που ασκείται από την εισήγηση της προέδρου του Σωματείου (που του αποδίδει ίσες ευθύνες με τους άλλους δύο βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ) είναι άδικη και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Οι δύο βουλευτές των αστικών κομμάτων υπηρετούν και ταυτίζονται με μια πολιτική που εμπορευματοποιεί και υποβαθμίζει την Δημόσια Υγεία και ενισχύει την επιχειρηματική δράση, ενώ ο βουλευτής μας υπηρετεί την αντίθετη πολιτική της Δημόσιας Δωρεάν Υγείας για όλους. Εξάλλου τα κόμματα των δύο άλλων βουλευτών άσκησαν εξουσία και έχουν την κύρια ευθύνη για την υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας.
3. Θεωρούμε ότι όλες οι δομές Δημόσιας Υγείας πρέπει να ανήκουν στο ενιαίο κρατικό δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας. Τυχόν απόδοση της διαχείρισης τους στους Δήμους και τις Περιφέρειες διασπά τον ενιαίο χαρακτήρα τους, υποβαθμίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες και μεταφέρει το κόστος στους εργαζόμενους δημότες.
4. Θεωρούμε ότι το κτίριο του παλαιού νοσοκομείου με τις απαραίτητες βελτιώσεις πρέπει να αποδοθεί για λειτουργία κέντρου υγείας αστικού τύπου και για δημόσιο ίδρυμα χρονιών πασχόντων.
Αγαπητοί φίλοι-ες.
Η αναβάθμιση της δημόσιας υγείας και ο δωρεάν χαρακτήρας της πρέπει να είναι υπόθεση πάλης του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Δεν πρέπει να υπάρχει καμιά επανάπαυση, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί με ΛΑΟΣ και Σύριζα υπονομεύουν τον δημόσιο χαρακτήρα και εμπορευματοποιούν την υγεία. Πρέπει λοιπόν να βγουν τα απαραίτητα πολιτικά συμπεράσματα από τους εργαζόμενους στην υγεία και όλον τον λαό ώστε να καταδικαστεί η πολιτική των αστικών και μικροαστικών κομμάτων και να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, που παλεύει για σύγχρονη – Δημόσια Δωρεάν Υγεία-Πρόληψη και Κοινωνική Ασφάλιση για όλους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου