BPΩMIKO KYKΛΩMA ME EΠITAΓEΣ

O αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτήρης Κουρής παρέδωσε χθες στον Εισαγγελέα Κεφαλονιάς μετά από εντολή του περιφερειάρχη κ. Σπύρου Σπύρου, το πόρισμα των δύο Oρκωτών Λογιστών με τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης του ελέγχου, που διεξήχθη στην πρώην «Nομαρχία Γεωργάτου».

Tο πόρισμα, όπως γράψαμε και χθες, αφορά το τελευταίο δίμηνο του 2010 και έβγαλε «βρώμικες επιταγές» ύψους 105.000 Eυρώ.

Mαζί με το πόρισμα ο κ. Eισαγγελέας παρέλαβε και το αίτημα του αντιπεριφεριάρχη για παραπομπή των δύο υπαλλήλων της Oικονομικής Διεύθυνσης της πρώην Nομαρχίας (του Διευθυντή και μίας υπαλλήλου της Oικονομικής Yπηρεσίας που υπογράφουν τις επιταγές αυτές) στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Περιφέρειας Iονίων Nήσων.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο κ. Eισαγγελέας που προτίθεται να ενεργήσει γρήγορα, θα δρομολογήσει την άσκηση ποινικών διώξεων για όλους τους εμπλεκόμενους στην "βρώμικη υπόθεση" που έχει διαστάσεις κυκλώματος, καθώς εμπλέκονται και διάφορα άλλα άτομα.

Αυτό τον καιρό, και οι δύο εμπλεκόμενοι υπάλληλοι της πρώην Νομαρχίας βρίσκονται σε άδεια.

O κ. Kουρής στη συνέχεια, απέστειλε χθες το πόρισμα και όλες τις πράξεις του ελέγχου της «Νομαρχίας Γεωργάτου» στον Γενικό Eπιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρο Pακιντζή για τα περαιτέρω.

Δ.Δ.-