Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 31 Ιουλίου 2011


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΠΥΡΟΥ ΣΕ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗ

ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ
ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ


Γράφει ο Μπ. Παπαδόπουλος

Την παρέμβαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκανδαλίδη προκειμένου να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των αγροτών του Νομού μας, ζητά με επιστολή του ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Σπ. Σπύρου στην οποία αναφέρει τα ακόλουθα:
Κύριε Υπουργέ,
Από τη θέση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, θα σας παρακαλούσα να παρέμβετε, έτσι ώστε να επιλυθεί ομαλά το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη με την Ενιαία Ενίσχυση των παραγωγών, διευκολύνοντας με τον τρόπο αυτό τους αγρότες και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους.
Για να λάβετε γνώση των πρόσφατων γεγονότων που έχουν λάβει χώρα στα νησιά αυτά, σας αναφέρω ότι:
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το 2011, η ΕΑΣ Κεφαλληνίας και Ιθάκης δραστηριοποιήθηκε στη διαδικασία για την Ενιαία Ενίσχυση των παραγωγών, συμμετέχοντας σαν εργολάβος με το 197/07.02.2011 έγγραφό της προς την ΠΑΣΕΓΕΣ, με το οποίο αναλάμβανε τις υποχρεώσεις της 6023/PM/2011 Δημόσιας Σύμβασης μεταξύ Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και «ΠΑΣΕΓΕΣ - Neuropublic Α.Ε.».
Κατά τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων, έγιναν πολυάριθμες καταγγελίες και παράπονα των παραγωγών προς τον επιβλέποντα οργανισμό του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ότι η ΕΑΣΚΙ εισέπραττε επιπλέον αμοιβή για τις παραπάνω εργασίες, ενώ αυτές σύμφωνα με τη σύμβαση θα πληρώνονταν από το κράτος.
Μετά από αυτό, ο ΟΠΕΚΕΠΕ έδωσε εντολή στην ανάδοχη εταιρία και έκλεισε την πύλη πρόσβασης στο δίκτυο των ενισχύσεων στις 26/5/11. Παράλληλα, ζήτησε από την ΕΑΣΚΙ να επιστρέψει τα ποσά που εισέπραξε από τους παραγωγούς. Στην εντολή αυτή του ΟΠΕΚΕΠΕ, η ΕΑΣΚΙ δε συμμορφώθηκε και έτσι στις 08/06/2011, με το 436 έγγραφό της, η ΠΑΣΕΓΕΣ γνώρισε στην ΕΑΣΚΙ ότι καταργείται οριστικά σαν πύλη εισόδου αιτήσεων των παραγωγών για το 2011.
Σε όλο αυτό το διάστημα, δεχόμαστε τα παράπονα και την αγωνία των παραγωγών, μήπως χαθούν οι επιδοτήσεις.
Ακολούθως, η ΠΑΣΕΓΕΣ (με το υπ΄αριθμ. 26740/8053 21-06-2011 εισερχόμενο ΠΙΝ) κατέθεσε μήνυση εναντίον της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Κεφαλληνίας & Ιθάκης.
Σύμφωνα, λοιπόν, με στοιχεία που αναζητήσαμε μέχρι τις 26/05/2011 που έκλεισε η πύλη εισόδου στο σύστημα, είχαν εισαχθεί μόνο 89 αιτήσεις, επί συνόλου 2.290, από την ΕΑΣΚΙ και αυτές μάλιστα δεν είχαν επεξεργαστεί οριστικά για πληρωμή.
Πολύ φοβούμαι, ότι με την εμπλοκή αυτή, θα μείνουν εκτός επιδότησης αρκετοί αγρότες και μέλημά μας είναι να μη χαθεί καμία επιδότηση και επιπλέον, να μην επιβαρυνθούν οικονομικά οι παραγωγοί, αφού η διαδικασία αιτήσεων προς επιδότηση είναι ΔΩΡΕΑΝ.
Η δική σας παρέμβαση τόσο προς την ΠΑΣΕΓΕΣ όσο και προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ, κρίνετε απαραίτητη για τη ρύθμιση όλων των εκκρεμοτήτων που αφορούν σε αγρότες που δικαιούνται την Ενιαία Ενίσχυση.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΔΥΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά την 12η/ 23-7-2011 συνεδρίαση του μετά από εκτενή διαλογική συζήτηση σχετικά με την απελευθέρωση των αδειοδοτήσεων των Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων, κατέληξε κατά πλειοψηφία στο κάτωθι ψήφισμα:
«Ως Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων εκφράζουμε την διαφωνία μας με την απελευθέρωση των αδειοδοτήσεων των Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων, άνευ προϋποθέσεων και περιορισμών που επιχειρείται από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με την ενεργοποίηση του Ν. 3919/2011 καθώς δεν προηγήθηκε εμπεριστατωμένη μελέτη για την δομή και λειτουργία του μεταφορικού έργου.
Στην Π.Ι.Ν. λόγω της ιδιαιτερότητας της νησιωτικότητας που παραπέμπει στα χαρακτηριστικά της εποχικότητας του επαγγέλματος, είναι εμφανές ότι η απελευθέρωση των Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί άκριτα και χρίζει οριοθέτησης στον μηχανισμό αδειοδότησης και προϋποθέσεων βάση συγκεκριμένων κριτηρίων, διαφορετικά θα οδηγηθούν σε οικονομικό αφανισμό οι επαγγελματίες του χώρου.»
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ TOY Π.Σ
ΑΝΘΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΟΥ Π.Σ
ΑΓΑΛΙΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Εξάλλου το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά την 12η/ 23-7-2011 συνεδρίαση του μετά από εκτενή διαλογική συζήτηση σχετικά με την συγχώνευση του Ψ.Ν.Κ. στο Γ.Ν.Κ. κατέληξε κατά πλειοψηφία στο κάτωθι ψήφισμα:
«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων συμφωνεί με το περιεχόμενο του υπ’ αριθμ. πρωτοκόλλου 27/14-7-2011 ψηφίσματος του Σωματείου εργαζομένων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Κέρκυρας.
Η προοπτική κλεισίματος του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, λόγω συγχώνευσης του στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, που αποφάσισε η κυβέρνηση, είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει στην κατάρρευση του υφιστάμενου σύγχρονου συστήματος υπηρεσιών υγείας και θίγει ζητήματα της επιστημονικής, διοικητικής, οργανωτικής και οικονομικής του λειτουργίας.
Ως Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων απαιτούμε από την κυβέρνηση και θεωρούμε απαραίτητη την παροχή δημόσιων και δωρεάν υπηρεσιών ψυχικής υγείας και την συνέχιση της αυτόνομης λειτουργίας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Κέρκυρας.»
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ TOY Π.Σ
ΑΝΘΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΟΥ Π.Σ
ΑΓΑΛΙΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
--------------------------------------------------------------------------------------------------

Ημερίδα για την Ασφαλή Πλοήγηση στο διαδίκτυο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Κεφαλονιά

Στόχος είναι η ενημέρωση των πολιτών για τους κινδύνους που προκύπτουν κατά την πλοήγηση στο διαδίκτυο

Aπό την Γεν. Αστ. Δ/νση Περιφέρειας εστάλη το ακόλουθο δελτίο τύπου:
Ημερίδα για την Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο πραγματοποιήθηκε, με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πολιτών και επισήμων, την Τετάρτη (27.07.2011) στο Δημοτικό θέατρο Αργοστολίου "ο Κέφαλος", στην Κεφαλονιά.
Η Ημερίδα, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, φιλοξενήθηκε και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, έχοντας ως στόχο να ενημερώσει τους πολίτες για τη δύναμη του διαδικτύου, καθώς και να τους ευαισθητοποιήσει, ως προς τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά την πλοήγηση σε αυτό.
Στην ημερίδα παρέστη ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Γρηγόριος Τασούλας, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Υποστράτηγος Δημήτριος Τσιότσιος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κεφαλληνίας Παναγιώτης Φιλλίπου, εκπρόσωποι της κοινωνικο-οικονομικής ζωής του τόπου, εκπρόσωποι φορέων, πλήθος κόσμου και προσκεκλημένων, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Γρηγόριος Τασούλας, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της ημερίδας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι « η χρήση των νέων τεχνολογιών και του διαδικτύου μπορούν να αποτελέσουν το εφαλτήριο για την κοινωνία της γνώσης και να προσδώσουν στην νέα γενιά συγκριτικά πλεονεκτήματα διευρύνοντας τους ορίζοντες της σε έναν νέο κόσμο επικοινωνίας και γνώσης» και τόνισε την σπουδαιότητα που δίνει η πολιτεία στην προστασία των νέων από τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά την πλοήγηση τους στο διαδίκτυο.
O Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Υποστράτηγος Δημήτριος Τσιότσιος, απευθύνοντας χαιρετισμό τόνισε την σπουδαιότητα του έργου της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος και της ημερίδας στην πρόληψη των κινδύνων κυρίως για τα
παιδιά και την σχέση που πρέπει να αναπτύσσουν οι γονείς μαζί τους, ενώ Αστυνομικός Διευθυντής Κεφαλληνίας επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «το διαδίκτυο αποτελεί τη σημαντικότερη δεξαμενή ηλεκτρονικών εγκλημάτων γιατί προσφέρει το εντός εισαγωγικών <<προνόμιο>> της ανωνυμίας» και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «σκοπός της ημερίδας, δεν είναι να αποτρέψει τη χρήση του διαδικτύου. Αντιθέτως, στοχεύει να ευαισθητοποιήσει, να προβληματίσει και κυρίως να προστατεύσει τους χρήστες από τους κινδύνους που προκύπτουν καθημερινά στο διαδίκτυο».
Κατά τις εργασίες της Ημερίδας ο Προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αστυνομικός Διευθυντής Εμμανουήλ Σφακιανάκης μαζί με τους συνεργάτες του αναφέρθηκαν:
o Στην χρησιμότητα των νέων τεχνολογιών και του διαδικτύου.
o Στους κινδύνους που ελλοχεύουν στον διαδίκτυο και με ποιες μορφές εμφανίζονται.
o Στα είδη του ηλεκτρονικού εγκλήματος.
o Στην πρόληψη και αντιμετώπιση των ψηφιακών κινδύνων με ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία των ανηλίκων από on-line παράνομο περιεχόμενο και στην προστασία των προσωπικών μας δεδομένων.
o Στον κίνδυνο εξάρτησης των παιδιών και με ποια συμπτώματα εκδηλώνεται
o Στη δράση της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καθώς και σε περιστατικά που αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία κατά τη διάρκεια της λειτουργία της.
Με το πέρας των εργασιών την ημερίδας, έγινε κλήρωση ενός ταξιδιού για δύο άτομα, ενώ χορηγήθηκαν βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όσους συμμετείχαν και απάντησαν στα ερωτηματολόγια που αφορούσαν την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Στηρίζει τον Σ. Κουρή η Οργάνωση Αγροκτηνοτρόφων

Από την Οργάνωση Βιοπαραγωγών και Αγροκτηνοτρόφων Κεφαλονιάς, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

H Οργάνωση Βιοπαραγωγών και Αγροκτηνοτρόφων Κεφαλονιάς ευχαριστεί τον Αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Κουρή για την σθεναρή και αταλάντευτη στάση του όσο αφορά την προάσπιση των συμφερόντων του ντόπιου αγρότη και κτηνοτρόφου.
Μακάρι όλοι οι πολιτικοί άνδρες της περιοχής μας να στεκόντουσαν με τέτοια αποφασιστικότητα και δυναμισμό δίπλα στους ανθρώπους του μόχθου και του μεροκάματου.
Αντιθέτως καταδικάζουμε όσες πολιτικές φωνές από το νησί μας δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων (Θόδωρο Γαλιατσάτο, Δημήτρη Μαντζουράτο κ.α.) καθώς με την ακατανόητη στήριξη που παρέχουν στο Δ.Σ. της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κεφαλληνίας και Ιθάκης του δίνουν «πολιτικά δεκανίκια» ώστε να συνεχίσει την ίδια προκλητική και πρωτοφανή στάση απέναντι στην ΠΑΣΕΓΕΣ, στον ΟΠΕΚΕΠΕ, στους κεφαλλονίτες παραγωγούς αλλά και στην κοινή λογική.
Καλούμε για τελευταία φορά το Δ.Σ. της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών να επιστρέψει άμεσα στους ανθρώπους του μόχθου της Κεφαλονιάς τα χρήματα που εισέπραξε χωρίς να τα δικαιούται όπως και τα στοιχεία των προσωπικών δεδομένων (Ε1, Ε9, φωτοτυπία βιβλιαρίου ΟΓΑ, φωτοτυπία βιβλιαρίου τραπέζης κ.ο.κ.) σε όσους παραγωγούς το έχουν ζητήσει κάτι που μέχρι σήμερα το αρνείται παράνομα και καταχρηστικά.
Η πρωτοφανής συμπεριφορά της Ένωσης δεν θα περάσει όσα «πολιτικά παπαγαλάκια» κι αν εμφανίσει.
Υ.Γ. Η οργάνωσή μας αποτελείται από πραγματικούς παραγωγούς (αγρότες και κτηνοτρόφους) γι΄ αυτό και δικαιούται να ομιλεί. Παρακαλούμε τους κυρίους Θόδωρο Γαλιατσάτο και Δημήτρη Μαντζουράτο να μας πούνε ποια είναι η δραστηριότητα π.χ. του κτηνοτροφικού συνεταιρισμού Δελινάτων ή του κηπευτικού συνεταιρισμού Σκάλας και που ακριβώς πωλούνται τα προϊόντα τους. Ως πολιτικοί άνδρες που ξέρουν τα πάντα στο νησί σίγουρα θα γνωρίζουν και αυτό.
Ο Πρόεδρος της Οργάνωσης
Βιοπαραγωγών και Αγροκτηνοτρόφων Κεφαλονιάς
Γεράσιμος Μινέτος

--------------------------------------------------------------------------------------------------

«Φύλλο και φτερό» τα λογιστήρια δήμων με εντολή τρόικας

Από το aftodioikisi.gr

Από κανονικό... τροϊκανικό έλεγχο θα περάσουν τα λογιστήρια των δήμων, των νοσοκομείων και των ασφαλιστικών ταμείων από 34 ειδικά ελεγκτικά συνεργεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ), που συστήνονται με εντολή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη.
Οι ελεγκτές που θα εγκατασταθούν σε δήμους, νοσοκομεία και ασφαλιστικούς φορείς θα ελέγξουν εξονυχιστικά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους· θα διασταυρώσουν και θα επαληθεύσουν, δηλαδή, τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που δηλώνονται από τους φορείς στην αρμόδια Διεύθυνση του ΓΛΚ.
Τα ελεγκτικά συνεργεία συγκροτούνται μετά την απαίτηση της τρόικας, η οποία θέλει να γνωρίζει αναλυτικά για τα χρέη των φορέων της γενικής κυβέρνησης, μετά μάλιστα και την πρόσφατη... περιπέτεια της πέμπτης δόσης με αφορμή τα δάνεια των δήμων Ζωγράφου και Αχαρνών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου