Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011


ΣΥΜΜΑΧΙΑ “ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ & “ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ” ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ!

Εκτός λογικής κινούνται πια οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο Δήμο Κεφαλονιάς αφού έχουν θέσει ως στόχο το «μπλοκάρισμα» της λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου Κεφαλονιάς.
Την περασμένη Παρασκευή, η παράταξη της “Λαικής Συσπείρωσης” που πρόσκειται στο ΚΚΕ. που έχει την αξίωση το δημοτικό συμβούλιο να μετατρέπεται σε ένα είδος «πολιτικού καφενείου» όπου οι δημοτικοί της σύμβουλοι θα βγάζουν διαρκώς διαγγέλματα και θα θεωρητικολογούν πρωτοστάτησε στην διάλυση της συνεδρίασης.
Στην προσπάθεια του Προεδρείου να τους εξηγήσει ότι το δημοτικό συμβούλιο είναι κυρίως όργανο λήψης αποφάσεων κι όχι χώρος για εκτόνωση οι σύμβουλοι της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» απάντησαν ότι «θα παίρνουν το λόγο όποτε θέλουν» κι ότι «δεν υπακούουν σε Προεδρεία» ενώ εμπόδιζαν το συμβούλιο (το οποίο είχε διακοπεί την προηγούμενη φορά γιατί κάποιοι έκαναν σόου με μακροσκελείς ερωτήσεις- αγορεύσεις στον Δήμαρχο ) να συζητήσει την ημερήσια διάταξη.
Κατόπιν των παραπάνω ο Πρόεδρος Νίκος Ανουσάκης τους δήλωσε ότι «δεν είναι πιο ίσοι από τους ίσους» κι ότι οφείλουν να σέβονται τους κανόνες λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου και κήρυξε την λύση του ενώ οι δημοτικοί σύμβουλοι του Κ.Κ.Ε εξακολουθούσαν να αγορεύουν σε άδεια έδρανα.
Πάντως, πλέον γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο, ότι η διάλυση της συνεδρίασης την περασμένη Παρασκευή έχει να κάνει με τον νέο Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου που έχει φέρει προς ψήφιση η νέα Δημοτική Αρχή.
Ο νέος Κανονισμός κινείται προς την κατεύθυνση να σταματήσει το “ριάλιτι” που λαβαίνει χώρα σε κάθε συνεδρίαση και να βοηθήσει το σώμα να παράξει το έργο που χρειάζεται ο Δήμος και το νησί μας.
Για το λόγο αυτό τόσο η Λαική Συσπείρωση όσο και η Νέα Εποχή (όπως προκύπτει από την ανακοίνωσή της) έχουν συμμαχήσει ώστε να μην περάσει ο Κανονισμός με οποιοδήποτε κόστος, ακόμη και αν διαλύονται οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.
Η Δημοτική Αρχή σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κάνει πίσω. Πρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο να παράξει-ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ-έργο. Να σταματήσουν τα “διαγγέλματα” και οι αχρείαστες πολιτικολογίες και μάλιστα από αυτούς που “βύθισαν” τα τελευταία 25 χρόνια τους πρώην Δήμους στα χρέη. Ο Κανονισμός Λειτουργίας πρέπει να ψηφιστεί και το κυριότερο να εφαρμοστεί κατά γράμμα. Οι πολίτες του νησιού μας κουράστηκαν πλέον και το μόνο που θέλουν είναι να δουλέψει ο Δήμος Κεφαλλονιάς

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Για το θέμα αυτό ο Δήμος Κεφαλλονιάς εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου:
“H δημοτική αρχή εκφράζει την απογοήτευσή της για την παρακώλυση της λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου από παρατάξεις που έχουν την πολιτική υποχρέωση να συμβάλουν στην λήψη αποφάσεων προς όφελος των δημοτών και της Κεφαλονιάς .
Καλούμε τους πάντες και κυρίως τις δημοτικές παρατάξεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους αυτή την τόσο δύσκολη περίοδο καθώς αυτή είναι η απαίτηση των δημοτών ανεξάρτητα από κομματική επιλογή και ιδεολογική τοποθέτηση”

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Η παράταξη της “Λαικής Συσπείρωσης” εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου:
“ Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την φασιστικού τύπου μεθόδευση της Δημοτικής Αρχής , μέσω του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, να διαλύσει το Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να φιμώσει τους δημοτικούς συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Ο αυταρχικός κατήφορος που έχει επιλέξει ο πρόεδρος του Δ.Σ.. και η Δημοτική Αρχή, τους έφτασε μέχρι το σημείο να αποβάλλουν παράταξη από το Δημοτικό Συμβούλιο (!!!!) , και μάλιστα την Λαϊκή Συσπείρωση επειδή έκανε το «ατόπημα»… να κάνει ερώτηση που έχρηζε απάντησης από την Δημοτική Αρχή [ συγκεκριμένα σε ότι έχει σχέση με τον συνήγορο του επιχειρηματία και δημότη ]. Τεράστιες ευθύνες έχουν επίσης και οι άλλες παρατάξεις οι οποίες κάτω από το βάρος της πολιτικής συνδιαχείρησης που επιδεικνύουν, όχι μονάχα δεν αντέδρασαν αλλά νομιμοποίησαν με την ένοχη σιωπή τους την αυταρχική συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής.
Το συγκεκριμένο γεγονός δεν δείχνει μόνο τον φόβο της Δημοτικής Αρχής απέναντι στην συστηματική αποκάλυψη της αντιλαϊκής της πολιτικής που γίνεται από τη Λαϊκή Συσπείρωση, αλλά και τον πανικό που τη διακατέχει από την κατάθεση των λαϊκών της θέσεων που συνεγείρουν το λαό στην κατεύθυνση της αντίστασης και της ανυπακοής.
Το συγκεκριμένο γεγονός επίσης φαίνεται ότι αποτελεί μέρος σχεδίου φίμωσης της λαϊκής φωνής της Λαϊκής. Συσπείρωσης και κατ’ επέκταση του λαϊκού κινήματος και έχει άμεση και αποκλειστική σχέση με την διαμόρφωση των απαραιτήτων ολοκληρωτικών και στεγανών διαδικασιών που επιβάλλει η διαχείριση της πολιτκής του μνημονίου που υλοποιεί και ο Δήμος Κεφαλονιάς. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι ο προτεινόμενος από την αρχή κανονισμός λειτουργίας του Δ.Σ. αποτελεί μνημείο φασιστικής έμπνευσης που ξεπερνά τα εσκαμμένα ακόμη και αυτού του εκτρώματος που εισηγείται ο Καλλικράτης και επιβάλλει σιγή νεκροταφείου και απόλυτο έλεγχο σε συμβούλους και παρατάξεις. Σήμερα μάλιστα ζήσαμε την πρεμιέρα εφαρμογής αυτού του κανονισμού που είναι γραμμένος «δια χειρός» των επιχειρηματιών.
Η Λαϊκή Συσπείρωση εκτιμά ότι όσο θα οξύνεται η επίθεση του κεφαλαίου απέναντι στους εργαζόμενους και στα λαϊκά στρώματα τόσο θα εντείνεται ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία.
Σημαντικό ρόλο στον εκφοβισμό του λαού και στην προσπάθεια υποταγής και χειραγώγησής του έχει αναλάβει να παίξει η Τοπική Διοίκηση (ΝΔ) με την αγαστή συμπαράσταση της μείζονος αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ), την συμπαράταξη του κ. Μιχαλάτου.
Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν θα αφήσει αναπάντητη αυτή την πρόκληση.
Καλεί τον λαό να αντιδράσει σθεναρά σε αυτές τις μεθοδεύσεις και να βγάλει στέρεα συμπεράσματα για τον ρόλο της Τοπικής Διοίκησης ως μηχανισμού υλοποίησης της πολιτικής που χρεοκοπεί το λαό και τροφοδοτεί το κεφάλαιο με νέα κέρδη. Επαληθεύεται η Λαϊκή Συσπείρωση στην εκτίμηση της ότι καμία Τοπική Διοίκηση δεν μπορεί να διαχειρισθεί την αντιλαϊκή πολιτική χωρίς να επιδείξει τον ανάλογο αυταρχισμό απεμπολώντας ακόμη και τα πιο απλά προσχήματα.
Καλεί το λαό επίσης να επιβάλλει την συζήτηση στο Δ.Σ. με τους αγώνες του και την δυναμική του παρουσία σε όλα τα θέματα που αφορούν τις λαϊκές ανάγκες και όχι αυτές των επιχειρηματιών .
Να ανατρέψει στην πράξη τους φασιστικούς κανονισμούς που επιδιώκουν την φίμωση του.
Η καλύτερη απάντηση είναι η οργάνωση στα ταξικά συνδικάτα η αλλαγή συσχετισμού δύναμης παντού υπέρ των ταξικών δυνάμεων και η καταδίκη με όλους τους τρόπους της πολιτικής του μνημονίου που υλοποιούν τα κόμματα του κεφαλαίου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Δημοκρατική Συμμαχία, με την συνδρομή των φίλιων δυνάμεων του ευρωπαϊκού τόξου.
Να βάλει πλώρη για την δική του λαϊκή εξουσία, την δική του οικονομία που θα εξυπηρετεί αποκλειστικά τις δικές του ανάγκες.
Αργοστόλι 16/7/2011
Η Γραμματεία της Λαϊκής Συσπείρωσης”

Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ
Η παράταξη της “Νέας Εποχής” εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου:
“ΔΙΑΛΥΣΗ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ
Είναι λυπηρό το γεγονός της διάλυσης της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου , σήμερα Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011 , που συμβαίνει για πρώτη φορά από το ξεκίνημα της λειτουργίας του .
Στη σημερινή συνεδρίαση , η οποία ήταν συνέχεια εκείνης που είχε ξεκινήσει την Τρίτη 12 Ιουλίου 2011 , ήλθαν όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι προετοιμασμένοι να γίνει συζήτηση για το κορυφαίο θέμα που είναι ο κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου .
Αντί για αυτό όμως ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου επέτρεψε στον Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης να μιλήσει και να αναλύσει το ρόλο και τα καθήκοντα του . Για ένα τέτοιο θεσμό που εφαρμόζεται για πρώτη φορά , οι Δημοτικές Παρατάξεις με τους επικεφαλείς τους , ζήτησαν και έπρεπε να τους δοθεί ο λόγος να τοποθετηθούν για λίγο σχετικά με το θέμα .
Η επίμονη άρνηση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου να επιτρέψει στον επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” να μιλήσει δημιούργησε ένταση και τελικά οδήγησε στη διάλυση της συνεδρίασης .
Η μέχρι τώρα πρακτική του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν ότι σε ανάλογες περιπτώσεις δινόταν ο λόγος , πολύ περισσότερο σήμερα και για ένα θεσμό που είναι ιδιαίτερα σημαντικός . Είναι περίεργο, επομένως , ότι η όξυνση και η διάλυση της συνεδρίασης έγινε την ώρα που θα γινόταν συζήτηση για τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου .
Η Δημοτική Παράταξη “Νέα Εποχή για την Κεφαλλονιά” πιστεύει ότι η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου πρέπει να βελτιωθεί . Για την μέχρι σήμερα κατάσταση όμως θεωρούμε ότι ευθύνεται κυρίως η πλειοψηφία αλλά ευθύνεται και η συμπεριφορά του Δημάρχου .
Πολλοί φοβόμαστε ότι η σημερινή διάλυση του Δημοτικού Συμβουλίου με πρόσχημα το αίτημα της “Λαϊκής Συσπείρωσης” εντάσσεται στη διαφαινόμενη πρόθεση του Δημάρχου και της πλειοψηφίας να επιβάλλουν έναν αυταρχικό κανονισμό ο οποίος θα φιμώνει τις απόψεις των Δημοτικών Συμβούλων . Αυτό φαίνεται και από το σχέδιο κανονισμού που έχει μοιρασθεί και στο οποίο περιορίζονται ασφυκτικά τα δικαιώματα και υποβαθμίζεται η δημοκρατική λειτουργία του οργάνου .
Με δεδομένο ότι το Δημοτικό Συμβούλιο είναι το μοναδικό συλλογικό πολιτικό όργανο του Νομού πιστεύουμε ότι πρέπει να διαθέτει δημοκρατικό κανονισμό λειτουργίας , που θα εφαρμόζεται , που θα είναι αποτέλεσμα ευρείας συναίνεσης και που θα επιτρέπει να διατυπώνονται ελεύθερα και να μη φιμώνονται οι απόψεις των Δημοτικών Συμβούλων , των Προέδρων των Κοινοτήτων και των Τοπικών Συμβούλων αλλά και των φορέων της κοινωνίας και των ενδιαφερόμενων πολιτών .
--------------------------------------------------------------------------------------------------

«Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ» ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΠΙΣΩ ΑΕΤΟΥ


ΟΙ ΚΕΡΚΥΡΑΙΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΛΙΜΑΝΙ Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙ ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΔΥΟ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ!!!

ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΘΙΑΚΟ ΕΧΟΥΝ ΤΑΧΘΕΙ ΤΑ ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ;;;;

«Ο θεός να βάλλει το χέρι του», είναι η μόνη ευχή που μπορούμε να κάνουμε μετά την εξέλιξη που έχει πάρει το πολύπαθο έργο του λιμανιού του Πισαετού επειδή έτσι αποφάσισαν οι Κερκυραίοι φίλοι μας. Ας τα πάρουμε με μια σειρά τα πράγματα.
Ο εργολάβος που έδωσε τη μεγαλύτερη έκπτωση στην δημοπρασία ήταν η εταιρεία ΑΤΟΜΟΝ Α.Ε. Όμως οι εγγυητικές επιστολές που όφειλε να καταθέσει ο πιο πάνω ανάδοχος εντός της 40ήμερης προθεσμίας κατατέθηκαν εκπρόθεσμα! Και επί πλέον κατατέθηκαν …. σε φωτοτυπίες! Και τα δύο γεγονότα αποτελούν παράβαση του νόμου για τα δημόσια έργα. Η αρμόδια υπηρεσία των Τεχνικών Υπηρεσιών της Κεφαλλονιάς και της Ιθάκης έστειλε έγγραφο στο αρμόδιο υπουργείο και η απάντηση ήταν σαφής, να αναδειχθεί δηλαδή έκπτωτος ο εργολάβος, όπως και έγινε, οπότε και το έργο θα δινόταν στον δεύτερο μειοδότη.
Η εταιρεία όπως είχε δικαίωμα, έκανε ένσταση η οποία και εκδικάστηκε στην αρμόδια οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας την περασμένη Τρίτη 12 Ιουλίου. Εκεί λοιπόν παίχτηκε ένα περίεργο παιγνίδι που κανένας δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ποια θα είναι πλέον η τύχη του Πισαετού. Η εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας ήταν με βάση και την απάντηση του υπουργείου, να απορριφθεί η ένσταση της εταιρείας ΑΤΟΜΟΝ Α.Ε.
Πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής είναι ο περιφερειάρχης κ. Σπύρου, ο οποίος παραδόξως και παρά την αρνητική εισήγηση των υπηρεσιών πρότεινε…. να γίνει δεκτή η ένσταση, οπότε και το έργο θα δοθεί στην εταιρεία ΑΤΟΜΟΝ Α.Ε.
Με την ψήφο λοιπόν των Κερκυραίων (και ενός Ζακυνθινού) η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας αποφάσισε και παρά την εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας και του υπουργείου να κάνει δεκτή την ένσταση της εταιρείας ΑΤΟΜΟΝ Α.Ε. και να της δοθεί κατουσίαν το έργο !
Αξίζει εδώ να επισημανθεί η διαφορετική άποψη των παριστάμενων Αντιπεριφερειαρχών Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Κουρή Σωτήρη ο οποίος ήταν υπέρ της εισήγησης της υπηρεσίας (δηλαδή να μην γίνει δεκτή η ένσταση, οπότε το έργο θα πήγαινε στον δεύτερο μειοδότη) και της Θιακιάς κ. Σαρδέλη Σμαράγδας που ήταν με την άποψη …. του περιφερειάρχη, δηλαδή να γίνει δεκτή η ένσταση.
Επίσης πρέπει να αναφερθεί πως οι περιφερειακοί σύμβουλοι από το νομό μας κ. Τζόγια Γρουζή και κ. Μάκης Φόρτες υποστήριξαν την εισήγηση της υπηρεσίας, ότι δηλαδή και ο κ. Κουρής.
Ψάχνοντας την υπόθεση βρήκαμε ότι είναι αρκετά σπάνιο ο πολιτικός προϊστάμενος των υπηρεσιών, όπως ο περιφερειάρχης στην προκειμένη περίπτωση, να πηγαίνει αντίθετα προς τις εισηγήσεις των υπηρεσιών του και πολύ περισσότερο προς τις απόψεις του υπουργείου και εύλογα δημιουργεί πλήθος ερωτηματικών.
Το έργο είναι βέβαιο πλέον πως δεν θα έχει καλή συνέχεια.
Και αυτό γιατί ακόμη και αν δεν γίνουν ενστάσεις στα δικαστήρια από τις επόμενες εταιρείες που φυσικά έχουν συμφέρον, η εταιρεία ΑΤΟΜΟΝ Α.Ε. που τελικά θα φτιάξει το έργο επειδή έτσι το θέλουν οι Κερκυραίοι είναι η ίδια που εκτελεί στην Κέρκυρα δύο λιμενικά έργα που …. «τα λιβανίζει» πέντε και έξι χρόνια από το 2005 και το 2006 !
Είναι τυχαίο λοιπόν ότι Κερκυραίοι αποφασίζουν να γίνει το έργο του Πισαετού από ένα εργολάβο που εκτελεί «με το πάσο του» δύο λιμενικά έργα στην Κέρκυρα;
Και πόσο μπορεί να έχει βάση η φήμη που κυκλοφορεί πως τα χωματουργικά του έργου (και όχι μόνο) αξίας κάποιων εκατομμυρίων έχουν ταχθεί σε εν ενεργεία πολιτικό πρόσωπο του νησιού;
Αλήθεια τι θα πουν όλοι αυτοί Κερκυραίοι και μη που παρά τις υποδείξεις του υπουργείου και παρά τις εισηγήσεις των υπηρεσιών έδωσαν το έργο σε μια εταιρεία που έξι χρόνια μετά το 2017 (!), κατά τα πρότυπα των έργων που εκτελεί στην Κέρκυρα, το λιμάνι του Πισαετού …. θα συνεχίζει να το εκτελεί.
Τι θα πουν όταν τον Οκτώβρη, που καλώς εχόντων των πραγμάτων θα πρέπει να ξεκινήσει το έργο και με την προϋπόθεση ότι δεν θα μπλέξει σε δικαστικές περιπέτειες, αρχίσει ο εργολάβος που επέλεξαν να ζητάει παρατάσεις της εργολαβίας «λόγω κακών καιρικών συνθηκών», λες και δεν ήξεραν τι καιροί πνέουν στην περιοχή το χειμώνα; Και αυτό για να μην ανοίξει προφανώς και τρίτο εργολαβικό μέτωπο !
Ή μην μας πει ο κ. Περιφερειάρχης και Κερκυραίοι σύμβουλοί του ότι προτιμούν να τελειώσει πρώτα ο Πισαετός και ας καθυστερήσουν άλλα έξι χρόνια τα δύο λιμάνια της Κέρκυρας που γίνονται από την ίδια εταιρεία;
ΥΓ. 1. Όσο για το Δήμαρχο Ιθάκης και τα παπαγαλάκια του οικογενειακά και μη που έχουν ξαμοληθεί από χθες το βράδυ μετά το πέρας του ΔΣ και διαδίδουν ότι ο Δημοτικός Σύμβουλος της Aξιωματικής αντιπολίτευσης Θανάσης Λιβιτσάνης που αντετάχθη στην «πανηγυρική» εξαγγελία του Δημάρχου, ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο (λάθος από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας…. μήπως ξέρει όταν θέλει να πει κάτι πώς να το πει-ποιητική αδεία), έκανε δεκτή η ένσταση της εταιρείας ΑΤΟΜΟΝ Α.Ε και ο εργολάβος ξεκινάει το έργο το Σεπτέμβρη. Ο Λιβιτσάνης ενημερωμένος καλύτερα φαίνεται είχε πληροφορηθεί που τη πάνε τη δουλειά και απλά έκρουσε το κώδωνα του κινδύνου και όχι ότι «πολεμάει» το έργο του Πίσω Αετού, τη στιγμή που ο ίδιος το είχε κάνει σημαία στη προεκλογική περίοδο.
ΥΓ. 2. Δικαιολογώ τα παπαγαλάκια του Δημάρχου και της Ειδικής του Συμβούλου σε θέματα Έργων αντί Παιδείας όπως θέλουνε να τη λένε -μέχρι παρεμβάσεις σε αναθέσεις έργων έχει επιδοθεί τελευταίως- ως αντίδραση στην απόρριψη «Έγκρισης» μελέτης(???) και όχι «Αποδοχής» όπως είναι το σωστό από το ΔΣ. Μελέτης μαϊμούς κατασκευής Αεροδιαδρόμου (1000mx23m) στη περιοχή της Ανωγής ύψους 2,3 εκατ. €. Μας θυμίζει κάτι αεροδιαδρόμους ευκαιρίας χωμάτινους (περίεργο έχουμε και εδώ χωματουργικά) σε δάση Κολομβιανά η Βραζιλιάνικα για τη μεταφορά ζαρζαβατικών της περιοχής!!! Ειδικότερα θα αναφερθούμε σε άλλο μας σημείωμα για να δούμε ποιοι δεν αφήνουν τη πλειοψηφία του ΔΣ, μειοψηφία χθες (8-6 οι ψήφοι), να κάνει έργα υποδομής στο νησί και μάλιστα δεν την αφήνουν όσοι δεν συμφωνούν με το Σωτήρα-Κατασκευαστή Δήμαρχο που πάει να κάνει ότι δεν έκανα όλοι οι Δήμαρχοι των σαράντα τελευταίων χρόνων –σαρανταήμερο μνημόσυνο μου θυμίζει όταν το ακούω τελευταία-μέχρι σήμερα!!! Κυανή Ακτή… Νίκαια η Νησιά Τangos, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ,… ΑΧΡΗΣΤΟΙ !!!
ΥΓ. 3. Ο Τζον Ντράιντεν στα τέλη του 17ου αιώνα όρισε την ποιητική αδεία (poetic license) ως την ελευθερία που παραχωρούν στον εαυτό τους οι ποιητές κάθε εποχής για να λένε σε έμμετρη μορφή πράγματα που ξεπερνούν την αυστηρότητα της πρόζας. Στην πιο κοινή χρήση του ο όρος περιορίζεται στο λεκτικό, προκειμένου να δικαιολογεί την απόκλιση του ποιητή από τους κανόνες του τυποποιημένου προφορικού και γραπτού λόγου, σε θέματα όπως η σύνταξη, η σειρά των λέξεων κλπ.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου