Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011


ΠΡΟΣ ΩΡΑΣ ΣΤΗΝ ΠΥΛΑΡΟ Ο ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ

ΕΠΙΑΣΕ ΔΟΥΛΕΙΑ
Ο Μ. ΑΛΥΣΣΑΝΔΡΑΤΟΣ

Από την Πύλαρο θα δουλεύει ο Συμπαραστάτης του Δημότη Μάκης Αλυσσανδράτος, μέχρι να βρεθεί γραφείο στο Αργοστόλι.
Με ανακοίνωσή του ο κ. Αλυσσανδράτος ενημερώνει τους δημότες του νησιού μας για τις αρμοδιότητές του και τις υποχρεώσεις του απέναντι σε αυτούς.
Ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσής του έχει ως εξής:
Θα ήθελα να ενημερώσω τους Δημότες της Κεφαλλονιάς ότι μέχρι την εξεύρεση γραφείου για την οριστική εγκατάστασή μου στη Δημοτική Ενότητα Αργοστολίου, ασκώ τα καθήκοντα μου σε γραφείο της Δημοτικής Ενότητας Πυλάρου.
Κάθε υποβολή αιτήματος ή αναφοράς στο Συμπαραστάτη μπορεί να κατατίθεται ή να αποστέλλεται στη Διοικητική Υπηρεσία του Δήμου (πρώην Δημαρχείο Αργοστολίου, 1ος όροφος) ή στη Δημοτική Ενότητα Πυλάρου. Επίσης, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνεί μαζί μου στο τηλ.6944252010.
Υπενθυμίζω ότι ο Συμπαραστάτης έχει ως αποστολή τη διασφάλιση της αμεροληψίας των Δημοτικών αρχών και Υπηρεσιών καθώς και τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών και των επιχειρήσεων. Δέχεται τις καταγγελίες άμεσα θιγόμενων πολιτών και επιχειρήσεων για κακοδιοίκηση των υπηρεσιών του Δήμου, των νομικών του προσώπων και των επιχειρήσεών του και μεσολαβεί προκειμένου να επιλυθούν τα σχετικά προβλήματα,
Ο Συμπαραστάτης έχει την υποχρέωση να απαντά εγγράφως εντός μηνός στα κατατιθέμενα σε αυτόν αιτήματα.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Απόσπασμα της ομιλίας του Προέδρου του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου

Φιλίας και Αλληλεγγύης – Κεφαλονιάς Γιάννη Κουρούκλη, στην εκδήλωση – αφιέρωμα στον Χοσέ Μαρτί και στην σημασία του για την σύγχρονη πραγματικότητα, που πραγματοποιήθηκε στις 2 Ιούλη στο αίθριο του Εργατικού κέντρου Κεφαλονιάς – Ιθάκης. Η σημερινή μας εκδήλωση – αφιέρωμα στον Χοσέ Μαρτί, τον μεγάλο ποιητή, επαναστάτη , λογοτέχνη τον επονομαζόμενο « Απόστολο » της Κούβας, που η δράση του και το έργο του ενέπνευσε όχι μόνο τον Κουβανικό Λαό, αλλά και του λαούς της Λατινικής Αμερικής-, αποτελεί μια ακόμη εκδήλωση του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης της Κεφαλλονιάς που στόχο της έχει να φέρει πιο κοντά τον ελληνικό με τον κουβανικό λαό και να δυναμώσει την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση του λαού μας στον αγωνιζόμενο κουβανικό λαό. Στόχος της εκδήλωσης αυτής είναι να αναδείξουμε ακόμη πιο αποτελεσματικά στην ελληνική κοινωνία και στον ελληνικό λαό τα προβλήματα που απασχολούν σήμερα την Κούβα , προβλήματα που δημιουργούνται και προκαλούνται από την συνεχιζόμενη επί δεκαετίες επιθετική – ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ και του απαράδεκτου αποκλεισμού της Κούβας, από την απαράδεκτη κοινή θέση της ΕΕ απέναντι στην Κούβα, καθώς και από την συνεχιζόμενη για δέκα τρία χρόνια άδικη, απάνθρωπη και παράνομη κράτηση των 5 κουβανών αγωνιστών στις φυλακές των ΗΠΑ , επειδή ενήργησαν με σκοπό την προστασία της εθνικής κυριαρχίας και ακεραιότητας της Κούβας. Ουσιαστικά αυτό που ενοχλεί είναι ότι η Κούβα και ο λαός της επί έξι δεκαετίες τώρα βαδίζουν τον δύσκολο αλλά ωραίο δρόμο της οικοδόμησης του σοσιαλισμού, της εθνικής κυριαρχίας και αξιοπρέπειας, της οικοδόμησης μιας άλλης κοινωνίας δίκαιης απαλλαγμένης από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, και μάλιστα όλα αυτά όταν η Κούβα βρίσκεται στο στόμα του λύκου.
Ειδικότερα τα ζητήματα που απασχολούν σήμερα την Κούβα και τα οποία εμείς ως Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος θέλουμε να αναδείξουμε και μέσα από την εκδήλωση μας αυτή και να κάνουμε πιο αποτελεσματική την δράση μας και την αλληλεγγύη μας ως προς αυτά είναι τα εξής:
1] Να εκφρασθεί η αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στους πέντε Κουβανούς πατριώτες, που συμπληρώνουν 13 χρόνια άδικης φυλάκισης, από τις ΗΠΑ: Ρενέ Γκονσάλες Σεβερέρτ, Ραμόν Λαμπανίνο Σαλασάρ, Φερνάντο Γκονσάλες Γιορτ, Αντόνιο Γκερέρο Ροντρίγκες και Χεράρδο Ενάρντες Νορντέλο και να ζητήσουμε – απαιτήσουμε την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση τους.
Οι πέντε Κουβανοί πολίτες, κάνοντας χρήση του αναφαίρετου δικαιώματος υπεράσπισης της εδαφικής ακεραιότητας και ανεξαρτησίας της πατρίδας τους, δικαίωμα που έχει κάθε πολίτης οποιασδήποτε χώρας, προσπάθησαν να ματαιώσουν τις εγκληματικές πράξεις τρομοκρατίας που σχεδιάζονταν από τις οργανώσεις της αντικουβανικής μαφίας του Μαϊάμι των ΗΠΑ, σε βάρος κυρίως προσώπων και της οικονομίας της χώρας τους.
«Δέκα τρία χρόνια τώρα, οι πέντε Κουβανοί παραμένουν θύματα της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας των ΗΠΑ και της συνενοχής των άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων σαν την ΕΕ. Παραμένουν φυλακισμένοι και απομονωμένοι στις φυλακές των ΗΠΑ, ενώ τους έχει απαγορευτεί και αυτή ακόμα η επίσκεψη των μελών της οικογένειάς τους. Τίποτα δε δικαιολογεί το συνεχιζόμενο εγκλεισμό τους. Οι ιμπεριαλιστές υποκριτικά μιλούν για δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα και την ίδια ώρα κρατούν φυλακισμένους τους 5 Κουβανούς ήρωες.
Η φυλάκισή τους είναι μια μεγάλη απόδειξη ότι οι ιμπεριαλιστές όταν πρόκειται για ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ανατροπή του σοσιαλισμού, με τη στερέωση και διαιώνιση του εκμεταλλευτικού συστήματος δείχνουν το σκληρό, ταξικό, αληθινό πρόσωπό τους. Η Κούβα αποτελεί καρφί στο μάτι της εξουσίας του κεφαλαίου. Η κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, η σχεδιασμένη οικονομία της αποτελούν για το μεγάλο κεφάλαιο και τις πολυεθνικές ενοχλητικό παράδειγμα για τους λαούς που πρέπει άμεσα να εξαλειφθεί.
Η ακλόνητη στάση των 5 Κουβανών πηγάζει από την ασυμβίβαστη στάση της κουβανικής εργατικής τάξης να μην επιτρέψει το έδαφος της χώρας να μετατραπεί σε ένα ακόμα έδαφος εφαρμογής των εκμεταλλευτικών σχέσεων παραγωγής.
Οι μεγάλες κατακτήσεις του σοσιαλισμού στην Κούβα σήμερα έχουν δυνατότητα να ασκούν μεγαλύτερη επίδραση και σημασία μιας και στις καπιταλιστικές χώρες ορμητικά εξαπλώνονται η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση. Η αδυναμία του καπιταλισμού να λύσει τα λαϊκά προβλήματα σήμερα αποδεικνύει περίτρανα ότι μόνο ο σοσιαλισμός αποτελεί διέξοδο για τους λαούς. Αυτήν την ταξική αλήθεια δεν μπορούν να την αναιρέσουν, να την αποκρύψουν ούτε τα εμπάργκο ούτε η Κοινή Θέση της ΕΕ και τα απειλητικά τελεσίγραφα του Ευρωκοινοβουλίου.
2] Να καταδικασθεί το κατάπτυστο κείμενο της ΕΕ ενάντια στη Κούβα που την ίδια στιγμή κλιμακώνει την επίθεση της. Η ΕΕ ομολογεί πως η ανατροπή του πολιτικού συστήματος της Κούβας αποτελεί κομβική προτεραιότητα που καθορίζει τη πολιτική απέναντι της, επιβεβαιώνοντας την πολιτική της ανοικτής επέμβασης στα εσωτερικά της Κούβας και συνεχίζοντας το απαράδεκτο καθεστώς της "κοινής θέσης" απέναντί της.
Στην επιθετικότητα και τις επεμβάσεις των ΗΠΑ έχει προστεθεί και η στάση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία έχει υιοθετήσει στα πλαίσια της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ), την Κοινή Θέση για την Κούβα μέσω του Συμβουλίου από το 1996. Η Κούβα είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο για την οποία η ΕΕ έχει διατυπώσει Κοινή Θέση.
Η "Κοινή Θέση" της ΕΕ:
-- Ομολογεί ανοιχτά ότι στόχος της ΕΕ στις σχέσεις της με την Κούβα είναι η ανατροπή του σοσιαλιστικού, κοινωνικού και πολιτικού συστήματος.
-- Διατυπώνει απειλές για την περίπτωση που η Κούβα δεν ακολουθήσει από μόνη της την πορεία που της υπαγορεύει.
-- Αναγορεύει την ΕΕ σε κριτή της εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής της Κούβας και σε επίδοξο ρυθμιστή της εσωτερικής νομοθεσίας.
-- Θέτει στην υπηρεσία των παραπάνω όλα τα μέσα που διαθέτει η ΕΕ, μεταξύ των οποίων - αλλά όχι αποκλειστικά τα οικονομικά και πολιτικά μέσα.
Δεν αποτελεί σύμπτωση ότι η υιοθέτηση της "Κοινής Θέσης" ακολούθησε, λίγους μήνες μετά η ψήφιση στις ΗΠΑ με τα ίδια προσχήματα και τις ίδιες διατυπωμένες επιδιώξεις του απαράδεκτου νόμου Χελμς - Μπάρτον».
3] την άρση του εγκληματικού αποκλεισμού των ΗΠΑ.
Πάει πολύ να δίνουν μαθήματα "δημοκρατίας" και "ανθρωπίνων δικαιωμάτων" οι πολιτικοί εκπρόσωποι των μονοπωλίων που έχουν τα χέρια τους βαμμένα με το αίμα των λαών της Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν, του Ιράκ, του Πακιστάν, όλων των λαών που στενάζουν από τους βάρβαρους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις ΕΕ-ΝΑΤΟ και ΗΠΑ σε ολόκληρο τον πλανήτη.Αυτό που ενοχλεί το κεφάλαιο και το πολιτικό προσωπικό του είναι η σοσιαλιστική εξουσία στη Κούβα, η κοινωνικοποίηση των βασικών μέσων παραγωγής, η κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Τους εξοργίζει η ηρωική αντίσταση του Κουβανικού λαού, που -παρά το εγκληματικό εμπάργκο των ΗΠΑ και τον συντονισμένο πόλεμο όλων των ιμπεριαλιστικών κέντρων εναντίον του πάνω από 50 χρόνια- υπερασπίζεται το σοσιαλισμό, τις μεγάλες κατακτήσεις που έφερε για το λαό, το αναφαίρετο δικαίωμά του να επιλέγει ελεύθερα το δικό του δρόμο για τη ζωή και την ικανοποίηση των αναγκών του. Αυτό που φοβούνται είναι το φωτεινό παράδειγμα της σοσιαλιστικής Κούβας για τους λαούς της Λατινικής Αμερικής και ολόκληρου του κόσμου, που στενάζουν κάτω από το ζυγό των μονοπωλίων.
Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των 5 Κουβανών πατριωτών, την άρση του εγκληματικού αποκλεισμού των ΗΠΑ, την κατάργηση της απαράδεκτης "κοινής θέσης της ΕΕ" για την Κούβα.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στη σοσιαλιστική επανάσταση, εντείνουμε την δράση μας σε αυτήν την κατεύθυνση, και στηρίζουμε την πάλη του κουβανικού λαού για την υπεράσπιση της λαϊκής εξουσίας, της κυριαρχίας, της αξιοπρέπειας και των κατακτήσεών του».
---------------------------------------------------------------------------------------------------

ΤΕΣΣΕΡΑ STOP ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Aπό το www.aftodioikisi.gr

Δεν προκύπτει τώρα θέμα απολύσεων στο Δημόσιο διαβεβαίωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, κατά τη σημερινή του ενημέρωση προς τους συντάκτες του υπουργείου.
Κι αυτό γιατί, όπως είπε, με το Μεσοπρόθεσμο προκειμένου να φτάσουμε στις απολύσεις προηγούνται τέσσερα στάδια: Μετατάξεις, μερική απασχόληση, εργασιακή εφεδρεία και εθελούσια έξοδος.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, με βάση τα πρώτα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο και το γεγονός ότι αφενός το 1 προς 10 (μία πρόσληψη ανά δέκα απολύσεις) ισχύει μόνον για το 2011 και από το 2012 επιστρέφουμε στο 1 προς 5 και αφετέρου ο αριθμός των συνταξιοδοτήσεων αναμένεται να είναι μεγάλος, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης θεωρεί ότι δεν θα χρειαστεί παρά μόνο το πρώτο στάδιο, δηλαδή, οι μετατάξεις: "Η πολιτική της κυβέρνησης δεν περιλαμβάνει κεφάλαιο απολύσεων", είπε χαρακτηριστικά, έχοντας προφανώς υπόψη του τα παραπάνω στοιχεία. Πρόσθεσε πάντως ότι αν κάποιος υπάλληλος δεν μπορεί να χρησιμοποίησει κάποια από τις παραπάνω δυνατότητες τότε μόνο μπορεί να προκύψει απόλυση.
Επισπεύδεται το Γενικό Μισθολόγιο:
Αναφερόμενος στο Γενικό Μισθολόγιο σημείωσε πως επισπεύδεται από την πλευρά του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης χωρίς πάντως να προσδιορίσει το χρόνο κατάθεσης του στη Βουλή. Προσδιόρισε πάντως ως βασικούς στόχους του την εξάλειψη των τεράστιων, όπως είπε, μισθολογικών ανισοτήτων από υπουργείο σε υπουργείο και τη σύνδεση του μισθού με την παραγωγικότητα.
Όσον αφορά το βαθμολόγιο κατέστησε σαφές ότι δεν θα είναι πλέον αυτοδίκαια η προαγωγή των δημοσίων υπαλλήλων με βάση το χρόνο παρανονής στη θέση αλλά θα προκύπτει μέσα από αξιολόγηση.
Επιπλέον, ο κ. Ρέππας τόνισε ότι στόχος είναι να καθιερωθεί η έννοια του κρατικού υπαλλήλου, που δεν θα ανήκει σε συγκεκριμένο υπουργείο, ώστε να αυξηθεί η κινητικότητα από υπηρεσία σε υπηρεσία.
Αξίζει να υπογραμμιστεί πως ο Δ. Ρέππας αναφέρθησε σε Γενικό Μισθολόγιο, και όχι Ενιαίο, καθώς, όπως ανέφερε, κάποια ειδικά μισθολόγια δε θα καταργηθούν, όπως, για παράδειγμα, αυτά των γιατρών του ΕΣΥ και των δικαστικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου