Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011


Ο ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ "ΚΙΤΡΙΝΑ" ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ Μ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΥ
“ΤΟΚΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ”!
Σκληρή απάντηση σε νέα “κίτρινα” δημοσιεύματα, που έκαναν λόγο για δήθεν παραίτηση του δημοτικού συμβούλου και Προέδρου του Γηροκομείου Μάκη Αποστολάτου, έδωσε ο Δήμος Κεφαλλονιάς.
Με δελτίο τύπου υπογραμμίζει ότι τοκίζουν τις προσδοκίες τους για να πλήξουν τον Δήμο σε λάθος τραπεζικό ίδρυμα τα δημοσιεύματα αυτά, ενώ τονίζει ότι ο κ. Αποστολάτος κατέθεσε στον Δήμαρχο επιστολή με απόψεις και προτάσεις και ότι απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης του Δημάρχου.
Ολόκληρο το κείμενο του δελτίου τύπου του Δήμου έχει ως εξής:
Με αφορμή δημοσιεύματα αναφορικά με τον Δημοτικό Σύμβουλο της «Ισχυρής Κεφαλονιάς» Γεράσιμο Αποστολάτο και τα περί δήθεν παραίτησής του από το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου, ο Δήμαρχος Κεφ/νιας κάνει γνωστά τα εξής:
1. Καμία επιστολή παραίτησης δεν έλαβε ο Δήμαρχος παρά μόνο έγγραφες απόψεις και προτάσεις του κ. Μάκη Αποστολάτου σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου και της Δημοτικής Αρχής στα πλαίσια της αγωνίας του για την προώθηση του έργου μας.
2. Ο Μάκης Αποστολάτος απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης του Δημάρχου, έχει αναλάβει σπουδαίο έργο για λογαριασμό της δημοτικής αρχής, είναι από τους πλέον κοντινούς συνεργάτες του Δημάρχου και τα όποια-εκ του αντιθέτου-δημοσιεύματα προκαλούν μόνο γέλια στην Δημοτική Αρχή και την παράταξη της «Ισχυρής Κεφαλονιάς».
3. Στους «νοσταλγούς» και «ονειροπόλους» που θέλουν τον Μάκη Αποστολάτο «πολιτικό συνταξιούχο», τους δηλώνουμε ότι ο δημοτικός μας σύμβουλος έχει και την όρεξη και την δύναμη και την γνώση να προσφέρει ακόμη πολλά στον Δήμο μας, στα κοινά και στον τόπο μας.
Τελειώνοντας, αναφέρουμε ότι όσοι βάζουν στον «τόκο» τέτοιες προσδοκίες για τους δημοτικούς συμβούλους της «Ισχυρής Κεφαλλονιάς», έχουν καταθέσει τις ελπίδες τους σε λάθος τραπεζικό ίδρυμα,.
----------------------------------------------------------------------------------------------------

Επίδειξη …Ρούχω(τα)ν στο …Παρίσ(η)ι


Του Άγγελου Αρτελάρη από το www.e-kefalonia.net

Η δημοκρατία βλάπτει πολλές φορές στην πολιτική. Επί παραδείγματι, αν είχαμε απόλυτα δημοκρατικό καθεστώς στα πολιτικά κόμματα, τότε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ίσως και να ζητούσε αντι-μνημονιακή συνείδηση από τους πολίτες αυτής της χώρας. Και ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς, ίσως, θα υποχρεωνόταν σε μνημονιακή συμπεριφορά.
Αλλά ευτυχώς ή δυστυχώς, ο πρόεδρος είναι αυτός που χαράζει την πολιτική. Ο πρόεδρος εισπνέει βαθιά την ευωδιαστή ή την άσχημη μυρουδιά στην ατμόσφαιρα. Εν πολλοίς, απορροφάει τις θετικές και αρνητικές αντιδράσεις των πολιτών, όπως αποτυπώνονται είτε δημόσια, είτε με την μορφή δημοσκοπήσεων.
Το ίδιο συμβαίνει και στα χαμηλότερα «σκαλοπάτια» της πολιτικής, στην τοπική αυτοδιοίκηση. Επί παραδείγματι, ο Αλέκος Παρίσης ήταν ο εκλεκτός της Νέας Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια των δημοτικών εκλογών στην Κεφαλονιά. Ο πρώην βουλευτής ζήτησε τη βοήθεια του Αντώνη Σαμαρά στην προσπάθεια να ηγηθεί της νέας προσπάθειας. Και εν συνεχεία, απευθύνθηκε σε γνωστά και πετυχημένα στελέχη της τοπικής κοινωνίας, ώστε να συγκροτήσει το ψηφοδέλτιο. Το ίδιο έπραξε και ο Μάρκος Κοτσιλίνης, το ίδιο και ο Σπύρος Σπύρου όπως και ο Ηλίας Μπεριάτος. Ο υποψήφιος δήμαρχος και ο περιφερειάρχης καθορίζουν, καλώς ή κακώς, τη στρατηγική που πρέπει να ακολουθεί και τα μέλη που έχει δίπλα του επιβάλλεται να την ακολουθήσουν. Αν διαφωνούν το εκφράζουν στα εσωτερικά όργανα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν επιτίθενται κατά τη διάρκεια των διοικητικών συμβουλίων με εκφράσεις στον δήμαρχο. Με την όποια κουλτούρα και νοοτροπία διαθέτει. Αν πράγματι, εξακολουθούν να διαφωνούν τότε αυτομάτως θέτουν παραίτηση, τόσο από το αξίωμα που έχουν αναλάβει (αντιδήμαρχος, γενικός γραμματέας κ.α), όσο και από τη θέση του συμβούλου. Όταν διαφωνείς και δεν εισακούγεσαι και πριν ξεκινήσεις οξύτατη κριτική εις βάρος του ανθρώπου που σε επέλεξε, που συμφώνησε με την παρουσία σου στο ψηφοδέλτιο οφείλεις να παραιτηθείς.
Ο λόγος για τον πρώην δήμαρχο Βασίλη Ρουχωτά. Ως δήμαρχος κι αυτός έχει μια άλλη νοοτροπία και κουλτούρα. Ως δήμαρχος Ληξουρίου έχει μάθει με τη σειρά του να λαμβάνει σοβαρές αποφάσεις. Να παίρνει, εν ολίγοις, τις ευθύνες πάνω του. Μόνο που ο κ. Ρουχωτάς δεν είναι πλέον δήμαρχος, αλλά ένας δημοτικός σύμβουλος. Με εμπειρία και αναμφισβήτητες ικανότητες, ωστόσο, ένας απλός δημοτικός σύμβουλος. Που αν το επιθυμεί ο δήμαρχος τον προάγει σε αντιδήμαρχο. Είναι, δηλαδή, στη διακριτική ευχέρεια του δημάρχου να τον αναβαθμίσει ή να τον υποβαθμίσει. Σε όλες, λοιπόν, τις κοινωνίες υπάρχει μια ιεραρχία και είναι σεβαστή απ’ όλους. Παρατηρούμε, εν πρώτοις, αυτόν που καταλαμβάνει την υψηλότερη θέση, ο «στρατηγός», που ίσως να διαθέτει και ηγετικές ικανότητες και εν συνεχεία, τους «αξιωματικούς». Εν προκειμένω, τους δημοτικούς ή περιφερειακούς συμβούλους.
Σε καμία περίπτωση δεν αναφέρουμε ότι ο δημοτικός σύμβουλος πρέπει να κωφεύει ή να «κρύβεται» ή ν’ αποτελεί φερέφωνο του δημάρχου. Ξεκάθαρα πράγματα. Από αυτή την εκδοχή, ωστόσο, μέχρι την άλλη υπάρχει μεγάλη απόσταση. Άλλο είναι να έχεις το ρόλο του «yesman» και άλλο να αποτελείς το δεύτερο πόλο σε ένα ψηφοδέλτιο. Άλλο είναι να θυμίζεις …γλάστρα (χωρίς καν να …ποτίζεσαι) κι άλλο να διχάζεις μια παράταξη. Και τα δύο είναι οι χειρότερες εκδοχές.
Ο δήμαρχος Ληξουρίου είναι, πλέον, πρώην. Και ως πρώην οφείλει να μην διαταράσσει το κλίμα σε ένα δήμο, αυτό της Κεφαλονιάς, που βρίσκεται υπό επιτήρηση. Σε ένα δήμο καταχρεωμένο, για τον οποίο ίσως, εν τέλει να οφείλεται κι αυτός. Σε ένα δήμο, που προσπαθεί να μαζέψει τα συντρίμμια του, που δηλώνει αδυναμία να καταβάλει τα οφειλόμενα. Ψυχραιμία λοιπόν, διότι τα πρώτα χρόνια είναι πάντα δύσκολα. Αρκεί να μην είναι τα πρώτα 100…

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Εγκληματική απρόκλητη επίθεση εναντίον του προσωπικού και των γραφείων της ΕΑΣ

Από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών του Νομού εστάλη η ακόλουθη ανακοίνωση:
To Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κεφαλληνίας και Ιθάκης, ομόφωνα καταδικάζει με αποτροπιασμό την εγκληματική – τραμπούκικη - επίθεση ελάχιστης μειοψηφίας (18-20 ατόμων) δήθεν όλων παραγωγών, που έλαβε χώρα την Παρασκευή (1.7.11) το πρωί εναντίον του προσωπικού και των γραφείων της Ενωσης στην λεωφόρο Αντώνη Τρίτση στο Αργοστόλι, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον προπηλακισμό των υπαλλήλων της, τον σοβαρό τραυματισμό του Γενικού Διευθυντή της και την καταστροφή αρχείων και οικονομικών φακέλων της Ενωσης.
Επισημαίνει ότι, η επίθεση αυτή έλαβε χώρα την ώρα που ο κ. Πρόεδρος και ο κ. Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης συμμετείχαν σε προγραμματισμένη σύσκεψη, στη Θεσσαλία, των ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ.
Τονίζει ότι η επίθεση αυτή, η οποία ενορχηστρώθηκε από τους κρυφούς και φανερούς «υποστηρικτές» και «υποστηρικτές» της κοινοπραξίας «ΕΝΩΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ – ΠΑ.Σ.Ε.ΓΕ.Σ.» και έχει σχέση με την μηδαμινή ανταπόκριση των Κεφαλλήνων και Θιακών αγροτών στην πρόσκληση να προσέλθουν και να υποβάλλουν ξανά τις αιτήσεις τους στην «ξενόφερτη» αυτή ΕΝΩΣΗ. Αποκλειστικός δε, στόχος ήταν η ακύρωση, με την καταστροφή, του έργου που η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κεφαλληνίας & Ιθάκης έχει επιτυχώς ολοκληρώσει.
Η καταδικασμένη πολιτικά συμπεριφορά αυτή δεν θα μείνει και ατιμώρητη. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης καλεί κάθε αρμόδιο φορέα να καταδικάσει και αυτός την άνανδρη, εγκληματική, – τραμπούκικη - αυτή επίθεση ενάντια στο προσωπικό και στην περιουσία της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών.
Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών χαιρετίζει την τεράστια πλειοψηφία των Κεφαλλήνων και Θιακών αγροτών και κτηνοτρόφων που δεν παραπλανήθηκαν και δεν παρασύρθηκαν από τα κελεύσματα των ντόπιων προαγωγών. Αντίθετα, με την σταθερή και αταλάντευτη στήριξή τους προς την Ένωση συντέλεσαν ώστε να πέσει στο κενό η συντονισμένη προσπάθεια των εχθρών της Ενωσης για τον «τελειωμό» της.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών
Κεφαλληνίας & Ιθάκης
Ανδρέας Π. Καλαφάτης
Πρόεδρος

------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ “ΑΓΑΠΗΜΕΝΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ”

“ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΙΚΑ ΣΕ ΠΟΡΟ & ΣΑΜΗ” ΛΕΕΙ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ

Γράφει ο Μπ. Παπαδόπουλος

“Όχι” στο κλείσιμο των υποκαταστημάτων του ΙΚΑ σε Πόρο και Σάμη που προωθεί η κυβέρνηση λέει ο συνδυασμός “Αγαπημένη Κεφαλονιά” με ανακοινωσή του η οποία αναφέρει τα ακόλουθα:
Η κίνηση του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης να προχωρήσει στο κλείσιμο των υποκαταστημάτων ΙΚΑ που βρίσκονται στον Πόρο και στη Σάμη, μόνο απαράδεκτη μπορεί να θεωρηθεί.
Τα δύο υποκαταστήματα προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους εδώ και αρκετά χρόνια σε εργοδότες και ασφαλισμένους, οι οποίοι δεν είναι αναγκασμένοι να διανύουν μια μεγάλη χιλιομετρική απόσταση μέχρι το Αργοστόλι για να εξυπηρετηθούν.
Η σημερινή κατάσταση που βιώνουμε με την προσαρμογή στα δεδομένα και στις παραμέτρους του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ έχει ήδη δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των κατοίκων του νησιού μας. Η υπερσυγκέντρωση των υπηρεσιών δεν διευκολύνει τους πολίτες αλλά αντίθετα δυσκολεύει την καθημερινότητά τους.
Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ, είναι αντίθετη στο κλείσιμο των δύο υποκαταστημάτων του νησιού μας και θα επιδιώξει την συνέχιση της λειτουργίας τους.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου