Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011


ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΘΕΜΑ Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Μια ακόμη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλλονιάς θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα, στις 6 το απόγευμα, στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου “Ο Κέφαλος”.
Το πιο σημαντικό θέμα της ημερήσιας διάταξης θα είναι η συζήτηση για τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ άλλα θέματα θα είναι η Επιτροπή Τουρισμού και ο κανονισμός λειτουργίας της.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, πραγματοποιήθηκε συνάντηση, πρόσφατα, των επικεφαλής των παρατάξεων με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ν. Ανουσάκη, προκειμένου να γίνει μια προκαταρκτική συζήτηση πάνω στο θέμα του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, πριν αυτός συζητηθεί στην ημερήσια διάταξη του Σώματος.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

H Λαϊκή Συσπείρωση για τη συνάντηση περιφερειάρχη-πρωθυπουργού

Από τη Γραμματεία της Λαϊκής Συσπείρωσης, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Το υπόμνημα του κ. Περιφερειάρχη προς τον κ. Πρωθυπουργό, αντανακλά τους στόχους και τις προτεραιότητες που εξειδικεύουν στην ΠΙΝ την γενικότερη κυβερνητική πολιτική και μάλιστα σε συνθήκες κρίσης και εφαρμογής των πιο αντιλαϊκών νόμων και συνθηκών των τελευταίων χρόνων (μνημόνιο, μεσοπρόθεσμο, εφαρμοστικός νόμος κλπ). Τόσο με το συγκεκριμένο υπόμνημα όσο και με την ίδια την συνάντηση των περιφερειαρχών με τον πρωθυπουργό, επιχειρείται η επιλεκτική ανάδειξη, προώθηση ή και υποβάθμιση ακόμη, έργων και προβλημάτων, προκειμένου να εξωραϊστούν οι συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Γίνεται επίσης προσπάθεια τα καινούργια τους σχέδια και έργα που γίνονται για την δημιουργία καλύτερων συνθηκών κερδοφορίας και ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, να τα βαφτίσουν λαϊκές ανάγκες που τάχα όλοι πρέπει να διεκδικούν. Μερικές στοχεύσεις του υπομνήματος είναι οι παρακάτω:
Η διεκδίκηση της εφαρμογής της νησιωτικότητας (ειδικής πολιτικής για τα νησιά) που πέρα από το γεγονός ότι δεν απαντά στο μεγάλο πρόβλημα της καταστροφικής υστέρησης για τα λαϊκά στρώματα καθώς και στην πανάκεια της ανισόμετρης ανάπτυξης στον καπιταλισμό, συσκοτίζει, συγκαλύπτει και αθωώνει την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, κρύβει τις αιτίες της κρίσης και αποπροσανατολίζει από τον αγώνα για ριζικές λύσεις.
Η «λύση» στο πρόβλημα των συγκοινωνιών που περνά μέσα από την υιοθέτηση του αιτήματος των επιχειρηματιών και εφοπλιστών για κρατική επιδότηση μέσω του χαρακτηρισμού των γραμμών (ακόμη και κερδοφόρων),ως «άγονες».
Η πρόταση για μείωση του ΦΠΑ για τα Ιόνια νησιά που ρίχνει «στάχτη στα μάτια».
Η επίσπευση έργων που εντάσσονται στους γενικότερους σχεδιασμούς εξυπηρέτησης των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων του ευρωενωσιακού κεφαλαίου (Ιόνια οδός) και που αντικειμενικά ως προτεραιότητα, μπαίνουν σε αντιπαράθεση με την υστέρηση και τις θανάσιμες ελλείψεις στο οδικό δίκτυο και τις αναγκαίες για το λαό υποδομές σε όλη την περιφέρεια.
Η συμφωνία της πλειοψηφίας του Π.Σ. με τις συγχωνεύσεις που αφορούν νοσοκομεία εντός νομού, σε συνδυασμό με την υπονόμευση της λαϊκής ανάγκης για αποκλειστικά δημόσια υγεία, ανοίγει τις πόρτες για το σταδιακό κλείσιμο μονάδων υγείας, αρχής γενομένης από τις πιο μικρές ή περιφερειακές (πχ το Μαντζαβινάτειο στο Ληξούρι), αλλά και για την παραπέρα επιχειρηματοποίηση και ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις των υγειονομικών.
Η σιωπή του κ. περιφερειάρχη για τους πιο σκληρούς και αντιλαϊκούς νόμους και συνθήκες, (μνημόνιο, μεσοπρόθεσμο, εφαρμοστικό νόμο κλπ, ) που υλοποιεί η κυβέρνηση και που τσακίζουν το λαό και η ταυτόχρονη πρεμούρα του γιατί «…δεν έχει ολοκληρωθεί η αντιδραστική αλλαγή του «Καλλικράτη» που θα δώσει νέες δυνατότητες στους επενδυτές – επιχειρηματίες» για ακόμη μεγαλύτερη κερδοφορία…
Τα παραπάνω ομολογούμενα στοιχεία του υπομνήματος δείχνουν καθαρά το ρόλο του περιφερειάρχη, της πλειοψηφίας αλλά και των όμορων δυνάμεων της ευρωπαϊκής προοπτικής ως τοπική διοίκηση, που αναφωνούν κ σήμερα ακόμη, ότι «..η κρίση δεν μπορεί να ξεπεραστεί χωρίς ανάπτυξη της Οικονομίας», εννοώντας χωρίς ανάπτυξη των κερδών του κεφαλαίου.
Το λόγο τώρα έχουν οι εργαζόμενοι που πρέπει να δώσουν την δική τους απάντησή στις εκλογές και στους ταξικούς αγώνες που έρχονται, για να οικοδομήσουν την δική τους εξουσία για την εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων.
KEΡΚΥΡΑ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011
Η Γραμματεία της Λαϊκής Συσπείρωσης

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Θα μας πείσει, επιτέλους, ο κ. Μοσχόπουλος για το ορθό της επιλογής μας;

του Άγγελου Αρτελάρη από το e-kefalonia.net

Στην κόψη του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος βρίσκεται ο Σπύρος Μοσχόπουλος, βουλευτής Κεφαλληνίας και Ιθάκης. Ένας συμπαθέστατος και απλός άνθρωπος, αλλά άτολμος μέχρι στιγμής. Ένας άνθρωπος φιλικός και προσιτός, αλλά με περιορισμένες ικανότητες και δυνατότητες. Ένας άνθρωπος «low profile», δηλαδή χαμηλών τόνων για τον οποίο όμως, δεν μιλάνε μέχρι σήμερα τα έργα του. Στη χειρότερη περίοδο από την μεταπολίτευση ανέλαβε την εκπροσώπηση των συμπατριωτών μας στη Βουλή. Στο επίπεδο των πρώτων εντυπώσεων οι προσπάθειες του βουλευτή αφορούν πολύ σοβαρά ζητήματα. Αλλά όχι, για εμάς. Επί παραδείγματι, για τα υποβρύχια που γέρνουν. Για τους εξοπλισμούς και τις συμβάσεις του υπουργείου Αμύνης. Μέχρι τα μέσα Ιουνίου ασχολήθηκε με τον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο. Κακώς, κάκιστα.
Ήταν καθήκον του βουλευτή Κεφαλληνίας και Ιθάκης να ασχοληθεί αποκλειστικώς με τα καίρια ζητήματα της περιφέρειάς του. Παγερά αδιάφορους αφήνει τους συμπατριώτες μας το πόρισμα της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, στην οποία μετείχε τόσους μήνες. Αθωωθεί ή καταδικαστεί είναι το ίδιο και το αυτό για τον κάθε Έλληνα. Πρωτίστως, διότι ο αξιότιμος Άκης Τσοχατζόπουλος έχει καταδικαστεί χρόνια τώρα στη συνείδησή μας, όπως άλλωστε κι άλλοι υπουργοί, υφυπουργοί, βουλευτές, νομάρχες, δήμαρχοι και σύμβουλοι. Γραμματείς και φαρισαίοι… Δευτερευόντως, επειδή δεν θα κληθεί να επιστρέψει τα χρήματα, που φέρεται σύμφωνα με το πόρισμα, να έχει λάβει για τα «αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα», όπως άλλωστε υπογραμμίζει στην ομιλία του ο βουλευτής μας. Κατά τρίτο, διότι βαθιά μέσα μας επικρατεί η πεποίθηση ότι εν τέλει, θα αθωωθεί. Αλλά όλα αυτά μικρή σημασία έχουν για τον Έλληνα.
Ο Σπύρος Μοσχόπουλος έριξε ιδιαίτερο βάρος σε μια υπόθεση, που αναμφισβήτητα δεν την άξιζε. Πλην, κάποιων ευρώ παραπάνω που έλαβε από τη συμμετοχή του στην επιτροπή. Μια υπόθεση που δεν θα θυμάται κανείς εν μέσω μεσοπρόθεσμου και μνημονίου Νο 2. Εν μέσω εκποίησης όλων των περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού κράτους. Και εν κατακλείδι, εν μέσω δραστικού περιορισμού της Ελλάδας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Έχασε – και χάνει – πολύτιμο χρόνο να μας αποδείξει για το ορθό της επιλογής μας στις εκλογές του 2009. Το ζητούμενο για τον βουλευτή μας, όπως και για κάθε βουλευτή κάθε μίας περιφέρειας είναι τι θα πράξουν για το ευρύτερο καλό. Εν προκειμένω, για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη.
Χαρήκαμε, πραγματικά, όταν γίναμε πριν από λίγες ημέρες αποδέκτες ενεργειών του Σπύρου Μοσχόπουλου για το καλό και το συμφέρον της περιφέρειας στην οποία εκλέχθηκε. Ίσως, να οφείλεται και στην αποκλειστική πληροφορία της έγκυρης ιστοσελίδας μας περί σκέψεως του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλου Γερουλάνου να κατέλθει στις προσεχείς εκλογές στο νησί μας. Σα να λέμε «ανάγκα και θεοί πείθονται»… Ίσως, πάλι να οφείλεται στην επιθυμία του να προσφέρει.
Θα χαρούμε, επίσης, να το επαναλάβει. Να επαναδραστηριοποιηθεί, δηλαδή. Να επιλύσει την πλειοψηφία των προβλημάτων που ταλαιπωρούν την Κεφαλονιά και την Ιθάκη. Ο τόπος χρειάζεται, τούτες τις δύσκολες ώρες που θα διαρκέσουν μέχρι το …2025, ανθρώπους με τόλμη και θάρρος. Ανθρώπους με πυγμή και αποφασιστικότητα. Χρειάζονται ιδέες με σκοπό την καινοτομία, την ανάπτυξη και την αποτελεσματικότητα. Ιδέες για την μείωση της ανεργίας, την αύξηση της απασχόλησης και βεβαίως, την ανάπτυξη της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης. Κυρίως, δε, επιβάλλεται η συσπείρωση και η ενότητα στην περιφέρεια μας. Και βέβαια, την ευχή που μας απέστειλε το Πάσχα: «Καλή Ανάσταση»…
Ο Σπύρος Μοσχόπουλος, ο βουλευτής μας, πρέπει να κάνει μια νέα αρχή. Μια αρχή, που θα είναι εύκολη δεδομένου ότι έχει προσαρμοστεί στα νέα του καθήκοντα. Μια αρχή, με πρώτο και βασικό συστατικό το θάρρος. Διότι, όπως είχε πει και ο Νταν Ράδερ, ένας από τους διασημότερους δημοσιογράφους των ΗΠΑ και πρώην παρουσιαστής της εκπομπής «60 λεπτά» Νταν Ράδερ: «Θάρρος σημαίνει να φοβάσαι αλλά να πηγαίνει ούτως ή άλλως»…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου